Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лесни начини да поддържате сърцето си здраво
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:34 / 22.10.2024Коментари (0)168
©
Сърцето е един от най-важните органи в тялото и поддържането на здравето на сърцето е от решаващо значение за цялостното благосъстояние на човека. Сърдечно-съдовите заболявания и критичните сърдечни заболявания са водеща причина за смърт в световен мащаб, засягаща милиони хора. Възприемането на здравословен начин на живот може да намали риска от развитие на сърдечни заболявания, което води до здраво сърце. Доброто и здраво сърце е от съществено значение за цялостното здраве и дълголетие на човека. С настъпването на празничния сезон е задължително хората да следят здравето на сърцето си.

Д-р Равиндър Сингх, кардиолог, споделя някои от лесните стратегии за поддържане на здраво сърце по време на празничния сезон:

- Упражненията и физическата активност са сред най-важните аспекти на поддържането на здравословен начин на живот. Въпреки че пиршеството с всякакви различни храни може да бъде приятно, важно е да имате предвид здравето на сърцето си, тъй като преяждането може да увеличи риска от няколко сърдечни заболявания. 30-минутно бягане или 45-минутна сесия с бързо ходене на ден може да ви помогне да подобрите метаболизма си.

- Алкохолът е друг фактор, който може да има отрицателно въздействие върху здравето на сърцето ви. По време на всякакви празненства алкохолът е едно от многото неща, с които хората прекаляват. Прекомерната консумация на алкохол може да повиши кръвното ви налягане, причинявайки замайване и сърцебиене. Ограничаването на консумацията на алкохол ще помогне за нивата на кръвното налягане на човек и ще намали риска от хипертония.

- Преди всяко парти или всякакъв вид празник, човек се нуждае от много енергия, за да може да се наслади на всеки момент максимално. Хидратирането и приемането на различни видове протеини ще помогне на човек да възстанови енергията и допълнително ще ви помогне да избягвате други наситени хранителни продукти. Тези наситени храни могат да доведат до високо кръвно налягане и холестерол в кръвта. Яденето на плодове и кисело мляко ще помогне на тялото ви да получи витамините, от които се нуждае.

- И накрая, избягвайте да се излагате на силна и груба музика, тъй като тя засяга сърцето ви. Излагането на звуци с висок децибел може да накара човек да се тревожи. Тревожността може да увеличи сърдечната честота, причинявайки сърцебиене и изпотяване.

Празниците са време на радост и щастие и понякога по време на всичко това хората забравят да се погрижат за цялостното си благосъстояние. От упражнения до здравословно хранене, има много мерки за безопасност, които можете да включите в ежедневието си, за да поддържате здраво сърце.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Зима 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: