Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Линейка "изписа" сакат мъж по пижама насред село
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:40 / 16.06.2011Коментари (0)185
© Blagoevgrad24.bg
Неподвижен несретник е бил стоварен бос по пижама на центъра на поповското село Априлово от линейка. "Санитарката само попита: От вашето село ли е този? И си тръгна. Хвърлиха ни го като куче. Няма епикриза, няма лекарства, няма дом и близки тука. Ние какво да го правим", гневно разказа кметът на селото Алкин Ахмедов.

41-годишният Ахмед Ахмедов бил оставен при тях следобед в понеделник, след като го изписали от болницата в Търговище. Той не се бил вясвал на село от повече от 15 год. и го мислели за умрял. Знаели, че е разведен, с две деца в Попово, които изоставил като малки и те не искали да чуят за него.

От болницата в Търговище не намерили кой да го прибере и ангажирали социалните в Попово да се грижат за сакатия, който вършел всичките си нужди в пижамата. Социалните намерили къща и храна за човека, но виждайки състоянието му, отказали да носят отговорност за него. Така линейката, на връщане към Търговище, стоварила болния в родното му село, където наследствената му къща била в руини.

Селяните направили легло на мъжа в клуба на кметството, донесли дрехи, храна и завивки и вдигнали по тревога доктори, социални и журналисти. Звъннали и на тел.112, но дошлата линейка отказала да го вземе в болница без придружител. "Питахме за диагнозата, но така и не я разбрахме. Ахмед бил намерен намерен на улица в Търговище. Бил в кома и го лекували в "Инфекциозно отделение". Заговори се, че страдал от "червен вятър" и се уплашихме, защото това е заразно, а цяло село се върти около него. Ако пламне епидемия, кой ще е виновен", притеснено коментира кметът и допълва, че човекът е с изрядни осигуровки.

Самият Ахмед също не знаел от какво е болен, но не можел да върви. Бил в болница двайсетина дни и се чудел защо са го докарали в селото. Преди това се прехранвал, като помагал на пункт за вторични суровни и заработвал по къщите на хората в Търговище. Казва, че имал и квартира в града.

Шефката на инфекциозно отделение в областната болница д-р Стела Георгиева смятала,че проблема е уреден от социалните служби и не знаела,че пациента й е стоварен на хората в Априлово. В болницата лекували мъжа заради тежка рана на крака със скъпи антибиотици и търсили кой да го приюти, защото не можел да остане безконечно при тях. Тя отрече той да има заразна болест, въпреки че бил приет в общо увредено състояние, с 39 градуса температура. "Дни наред търсих къде да го настаним, но синът му не го иска, а другият бил зад граница. Нямаше места и в специализираните заведения, а той не е психично болен. Ужасена съм докъде я докарахме. Преди седмица имаше други 2 бездомници в тежко състояние", допълни тя и обеща да пратят епикризите. Директорът на болницата д-р Иван Светулков също бил информиран, че случаят е разрешен и не знаел за развръзката със селото.

Межудвременно след намесата на шефовете на регионалните социална и здравна служби мъжът беше приет в поповската болница, където ще му поставят диагноза и ще го лекуват. Това съобщи началникът на поповските социални грижи Кирил Кирчев, който в сряда оправяше документите на мъжа. От здравната инспекция пък правят проверка по случая.




Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: