Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Локум с вкус на боза и шоколад с чубрица сред кулинарните шедьоври на варненски студенти
Автор: Пламена Николова 08:43 / 15.02.2022Коментари (0)272
Във Висше училище по мениджмънт – Варна се проведе третото кулинарно изложение “Food Innovation Exhibition", което представи уникални кулинарни продукти и разработки на студенти от специалностите "Гастрономия и кулинарни изкуства“ и "Хотелиерство и кулинарни изкуства“. Като част от дисциплината "Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от Институт по кулинарни изкуства имаха задачата да създадат свои собствени нови продукти, както и да разработят оперативно тяхното внедряване в реални условия. Студентите трябваше да измислят свои авторски ястия с уникални рецепти, които не са използвани досега.

Част от младите кулинари се бяха концентрирали върху визуалното преживяване, свързано с тяхното изделие, а други наблегнаха на вкусови качества или нестандартна текстура, интересни съчетания на храни и продукти, както и елементи от националната си кухня.

По време на финалната част от изпита, младите шеф-готвачи трябваше да организират собствени щандове, на които да демонстрират иновативните си кулинарни продукти пред комисията за оценка, в състав  шеф Хю Бутен – Директор на Институт по кулинарни изкуства, доц. д-р Мая Иванова – ръководител на Катедра "Туризъм“ и ас. Ирина Петкова – програмен директор на програмата "Culinary Arts Management" за стратегическия академичен партньор на ВУМ, Cardiff Metropolitan University.

Талантливите студенти представиха креативни кулинарни изкушения като съвременен прочит на локум с вкус на боза, шоколад с чубрица, мексикански сладолед (палета) от традиционни сезонни плодове, безглутенов сладкиш от моркови, пречистено масло с шафран, кристална сол с черен чесън, свеж желиран чай, смути от бананови кори и още много интересни и иновативни предложения.

Освен да презентират своите креативни продукти, младите кулинари трябваше да направят анализ на процеса от възникване на идеята, ценообразуване, маркетиране и оперативно внедряване. Интересен факт е, че макар и изложението да се провежда едва от три години, вече има продукти на студенти на Институт по кулинарни изкуства, които са реализирани както на българския пазар, така и в чужбина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Отношенията София-Скопие
Риск от чума по дребните преживни животни
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: