Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР погна сутеньори и проститутки, арестувани са 12 души
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:45 / 08.03.2011Коментари (0)416
© МВР
Акция "Пеперудите" се провежда днес в Ботевград, съобщават от пресцентъра на МВР. В специализираната полицейска операция участват антимафиоти от главната дирекция и териториалното звено "БОП"-София област,  криминалисти от областната дирекция на МВР-София и РУП-Ботевград.
Проведените процесуално-следствени действия се извършват под прякото наблюдение на Софийска окръжна прокуратура. Акцията се провежда по досъдебно производство, образувано по чл. 155, ал.1 от НК - склоняване към проституция, чл. 159 от НК - трафик на хора с цел сексуална експлоатация, чл. 253 от НК - пране на пари във връзка с чл. 321 от НК - организирана престъпна група.

Служителите на реда ударили шест адреса, основно апартаменти и две къщи в централната част на града и ж. к. "Саранск", където арестували дванадесетима, сред които лидерът на престъпната група с прякор Пинко,  седмина - шофьори и охранители на проституиращите момичета и четири проститутки - три от Ботевград и една от Перник.
При проверките на адресите са открити контрабандни цигари и алкохол, тетрадки с оборотите от дейността на момичетата, пет хиляди лева, 19 златни кюлчета всяко по около три грама, чиито произход тепърва ще се установява. Проверяващите установили, че собственикът на едно от жилищата, се включил е незаконно към електропреносната мрежа.

Иззети са АТВ, мотоциклет "Хонда", лека кола "ВМW" - седма серия и  "Ауди А8",  собственост на лица от престъпната група и обект на пране на пари. Издирват се още две возила. С полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление са задържани: П.В./31г./ - Пинко, А.К. /45 г./ - Гаго, З.К. /27 г./ , В.С. /27 г., А.А. /21 г./ и Л.М. /23 г./. Проститутките "работели" в района на Околовръстно шосе край София, край Ботевград, край аерогарата. Разследващият екип продължава работата по разплитане дейността на престъпната група. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: