Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР свързва стрелбата по Юри Галев с "дървената мафия"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:20 / 22.06.2010Коментари (0)135
Неразчистени сметки с дървената мафия е една от версиите за покушението срещу общинския съветник от "Атака" и футболен бос Юри Галев, съобщи в понеделник вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни обаче, че тя не трябва да се приема като водеща.

С декларацията, че е рано да се влиза в конкретика, Цветанов обясни, че не е изключена версията стрелбата по Галев да е свързана с убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов преди година. Двамата са имали добри приятелски отношение и общ бизнес, каза министърът и добави, че разследващите "вървят към нещо, което им дава светлина в тунела".

"През последните 15-16 г. Юри Галев се е занимавал със стрелби, рекет, изнудвания, т.е., почти цялата палитра от НК. Но ако той тръгне да кандидатства за работа, статутът му е "неосъждан", заяви Цветанов, препращайки топката отново в полето на съда.

За последните 15 години Галев многократно е хващан в крачка от полицията, но така и не е бил предаван на съд с годни доказателства. При последния случай той бе арестуван след като заедно със сина си и други двама души са нанесли побой над две момчета, които обслужват лифта към Боровец. Обявената причина бе, че не ги пуснали без пари. След този случай премиерът Бойко Борисов, Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев се заканиха на цялата полиция в Самоков, но резултат така и не последва.

"България е малка, всички се познават, всеки знае кой кой", допълни министърът като коментира, че "Атака", най-лоялният съюзник на ГЕРБ, вече са се разграничили от Галев и дори са го изключили от партията. Това, че всички се познават, не обяснява защо националистическата формация изобщо е включила скандалния самоковски бизнесмен в листите.

"Надявам се избирателният кодекс, който се подготвя, да ограничи възможността в политиката да влизат хора като Галев", каза Цветанов, но не обясни какви идеи в тази посока се обсъждат.

По-рано в понеделник от "Пирогов" съобщиха, че състоянието на простреляния бизнесмен продължава да е критично. Той бе настанен в болницата за спешно лечение с пет куршума в коремната област и краката.

Юри Галев е на апаратно дишане, относително стабилен, преодоляно е шоковото състояние, благодарение на оперативните интервенции. Очакват се усложнения, свързани с огнестрелните наранявания, смята доц. Стоян Миланов, началник на централната реанимация в "Пирогов".

Пострадалият беше настанен за лечение в централна реанимация след две дълги, животоспасяващи операции, извършени от хирургичен и травматологичен екип. При проверката се е оказало, че Галев е не е здравно осигурен.

Източник: mediapool







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: