Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майка се отказва от бебе, после го взема с измама и го продава
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:20 / 01.07.2011Коментари (0)295
© Blagoevgrad24.bg
Сюжет като от драматичен сериал държи в напрежение две семейства, мечтаещи за дете. Едното било подведено да вземе детето за приемна грижа, но се оказало, че всички приготовления са били напразни. Другото заживяло с радостта от рожба след 10 години очакване, но е в ужас да не я загуби.

Развръзката се очаква, след като с помощта на полицията и социалните служби се установят всички факти около раждането на детето.

Засега се смята, че 37-годишната майка само за два месеца е успяла да изостави новороденото, след това да го отнеме от приемното му семейство и дори да го продаде на други бездетни родители. Вчера пеленачето беше взето от социалните служби и временно настанено в дом в Разград.

Историята започва наглед банално. Катя Ангелова от Нови пазар дала живот на син на 2 май в болницата в Шумен. Веднага след раждането обаче жената обявила категорично, че не иска и няма никакво намерение да го гледа, и го изоставила.

Социалните служби започнали процедура и настанили момченцето в приемно семейство. Не след дълго изненадващо рождената майка прибрала новородения Младен от приемните родители, като обяснила, че е размислила и вече иска да си гледа детето.

В сряда обаче социалните работници в Исперих открили момченцето на Катя Ангелова в къща в село Лъвино, а семейството твърдяло, че детето си е тяхно, без обаче да може да покаже акт за раждане или някакви други документи, които да удостоверяват твърдението им.

"Детето е било продадено на това семейство, защото хората споделиха, че много сериозно са се охарчили. Те са стабилни родители, гледаха бебето добре, купиха му количка, обзаведоха му детска стая. Повече от 10 години нямат дечица и бяха много радостни", обясни кметицата на селото Мерал Хълми.

Поставен пред опасността да се раздели с така мечтаната рожба обаче1 съпругът Хасан заявил пред полицията, че Катя му е била любовница, докато преди време е бил на гурбет в чужбина.

Хасан твърди, че се е върнал от Белгия веднага щом разбрал, че Катя е оставила детето в дом, за да си го вземе и да го гледа със законната си съпруга.

"Момченцето е в много добро състояние, гледано е безупречно. При създалите се вече обстоятелства обаче за него има риск да бъде изнесено в чужбина, затова предприехме незабавна процедура за настаняването му в държавен дом. Така се гарантират правата и сигурността му. Мярката е временна и ще я променимведнага щом полицията има становище чие е детето", обясни шефката на областната социална служба в Разград Таня Костова.

По случая е заведено досъдебно производство. Уведомена е и прокуратурата.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: