Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майка умря непело след падане в банята
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:20 / 19.04.2011Коментари (0)257
30-годишна майка на две деца от Варна е починала, след като паднала в банята, докато къпела бебето си, и си ударила главата. Жената е била на преглед в Спешния център на болница "Св. Анна", но няколко часа по-късно издъхнала вкъщи.

В неделя около 21,30 часа Пламена Георгиева влязла в банята, за да изкъпе 7-месечния си син. Държала го в ръце, когато й прилошало, съобщава варненският в. "Народно дело", цитирани от Бинюз.

Загубила равновесие, но продължавала да стиска кърмачето. Паднала назад, най-вероятно съзнателно, за да опази рожбата си.

При удара получила разкъсно-контузна рана в тила. Съпругът на жената повикал линейка и тя била откарана в Спешния център на болница "Св. Анна" във Варна, където прегледали травмите. Там младата майка се оплаквала от болки в тила и затова дежурният д-р Касабски назначил рентген на главата и консултация с неврохирург.

След изследванията в болницата семейството се прибрало вкъщи, но към 2,45 на Пламена отново й прилошало и изпаднала в безсъзнание.

Съпругът се обадил на тел. 112, но до идването на линейката младата жена починала.

По случая е започнало вътрешно разследване в болницата, назначено от шефа й д-р Веселин Николов. За инцидента му докладвала в понеделник личната лекарка на младата майка.

"Ако има и най-малки отклонения от алгоритъма за добра медицинска практика, тези, които са виновни, ще бъдат наказани", коментира директорът на болницата. Веднага след като разбрал за случая, д-р Николов свикал всички лекари, ангажирани с лечението на младата майка. Според неврохирурга и направената рентгенова снимка на главата не е имало индикации за травма на мозъка.

"Престоят на пациентката в Спешния център е продължил около час и половина. След това тя е изпратена у дома с условието, ако почувства световъртеж, гадене или повръщане, да се върне за нова консултация", коментира д-р Николов. Част от разследването му за фаталната неделна вечер е и съдебномедицинската експертиза, която ще изготвят патоанатомите.

Според зам.окръжния прокурор на Варна - Радослав Лазаров, прокуратурата не е информирана за случая.

Друг случай на нелепа смърт на млад човек разбуни Варна вчера. В болница "Св. Марина" издъхна 14-годишната Джансун от Суворово след уж успешна операция от апендисит. Детето получи дихателна недостатъчност и екипът не успя да го спаси, въпреки животоспасяващите манипулации.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: