Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Маскирани се опитаха да отвлекaт свидетел срещу Килърите в Долна Диканя
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:35 / 04.01.2011Коментари (0)194
© Blagoevgrad24.bg
Трима маскирани мъже с джип опитаха да отвлекат ключов свидетел в аферата "Килърите", но той съумя да им се изплъзне в последния момент и да се скрие в полицията.

Инцидентът е станал вечерта в понеделник, но не бе огласен вчера от МВР. Жертва на нападението е Боян Джамалов, съобщава в. "24 часа". Той е вторият свидетел на прокуратурата, който подробно разказва как в Пловдив лично босът на Килърите Петър Стоянов-Сумиста е взел на ръка 60 хиляди лева като втори транш за организацията по убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов.

Боян Джамалов е нападнат до дома му в Долна Диканя около 18 часа в първия работен ден от годината. Свидетелят срещу бандата убийци е влязъл дори във физически контакт с маскираните, но е успял да им се изплъзне точно преди да го вкарат в джипа.

Джамалов веднага потърсил убежище в близкото полицейско управление. Там е подал жалба за нападението и местните полицаи уведомили светкавично прокурорката в Шумен и антимафиотите в София, които разследват аферата.

Източник от МВР съобщи лаконично вчера, че са взети всички марки за охраната на ключовия свидетел. Във вътрешното министерство смятат, че със сигурност целта на отвличането не е била по-късно да се вземе откуп за живота на Боян Джамалов, а той да бъде притискат с всевъзможни средства, включително и физическо насилие, да оттегли показанията си срещу хората на Пешо Сумиста.

Шефът на федерацията по сумо силно се надявал, че в съда свидетелите срещу него ще се притеснят и ще се отрекат от всичко, казано на разследващите.

Самият Джамалов е многократно регистриран за рекет, побоища, хулиганство. Близък е на известния бандит Янко Ваташки-Лудия.

Запознати твърдят, че натискът върху разследващите и съдебната система по случая "Килърите" продължава с пълна тяга след многобройните припадъци в съда на Петър Стоянов.

На 11 януари Софийският апелативен съд предстои да се произнесе дали да бъдат освободени от ареста някои от обвиняемите по случая, включително и бизнесменът Георги Вълев.

Според разследващите той е тясно свързан със Сумиста и с поръчковите разстрели, извършени от бандата. Подозират, че има пръст и в покушението срещу банкера Емил Кюлев.

Според неофициална информация в момента се търсят всевъзможни варианти за натиск, включително и върху магистрати от Софийския апелативен съд, за да бъдат пуснати на свобода поне част от арестуваните в аферата "Килърите".

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: