Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Милен Велчев: Очакват ни тежки времена
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:30 / 02.07.2024Коментари (0)379
© bTV
Има една негативна прогноза за Европа. Очакват ни тежки времена и може би някаква форма на финансова криза в еврозоната, произтичаща от лошото бюджетно състояние на редица държави, съчетано с политическата нестабилност. И в Италия, и във Франция бюджетните дефицити са в пъти над необходимото. Предстои съкращаване на бюджетните разходи и ако това не стане, предстоят финансови бури, които ще засегнат и нас може би. Това заяви бившият министър на финансите Милен Велчев.

По думите на Велчев служебно правителство също би се справило с приемането ни в еврозоната, но е по-добре да има стабилно редовно с хоризонт поне година.

"Разбира се, че една твърда воля на коалиционно управление, което контролира мнозинство на гласовете силно помага да убедим нашите партньори, че искаме и заслужаваме да сме част от еврозоната. Едно стабилно управление може да предприеме категорични действия както за изпълняването на критериите за получаване на парите по ПВУ, така и да вземе мерки за изваждането на България от сивия списък по пране на пари“, коментира пред бТВ бившият финансов министър.

Според Милен Велчев трябва да следим всеки месец хода на инфлацията и да намерим правилния момент, в който да поискаме извънреден конвергентен доклад.

"Трябва да се спазва максимално бюджетната дисциплина, да се преструктурират разходите, където е възможно и е желателно да се постигне по-нисък бюджетен дефицит, отколкото е заложен в бюджета. Неразумно е всяка година да гоним бюджетен дефицит от 3% в условията на икономически растеж. Актуализация на бюджета е необходима само когато приходите вървят толкова зле или политиците навлязат толкова дълбоко в популизма, че предварително планираният дефицит не може да бъде спазен и трябва да бъде надвишен. Надявам се и мисля, че няма да сме свидетели на такава актуализация“, допълни Велчев.

По думите му, ако трябва да търсим вина у управляващите за сегашното ниво на инфлацията, това са прекомерните бюджетни разходи през последните една-две години.

Още по темата: общо новини по темата: 418
27.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
26.06.2024 »
26.06.2024 »
26.06.2024 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждането на АМ "Струма"
Лято 2024
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: