Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министерството на здравеопазването преведе 472 579 евро за борба със СПИН
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:20 / 13.05.2010Коментари (0)140
©
Министерството на здравеопазването преведе 472 579 евро на неправителствените организации, работещи за превенция на ХИВ/СПИН, съобщават от пресцентъра на институцията. Общата стойност на сключените 54 договора с неправителствени организации за 2010 г. е в размер на 1 611 477 евро. Договорите са подписани съгласно  Споразумение между Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и Министерство на здравеопазването за изпълнение на дейности по Програма «Превенция и контрол на ХИВ/СПИН».  Всички подполучатели са избрани с конкурс и след това утвърдени от Националния координационен комитет за борба със СПИН и туберкулоза. За своята работа неправителствените организации получиха външна независима оценка на дейността си.

Чрез подписаните договори неправителствените организации ще реализират своите дейности в общо 19 градове - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Перник, Кюстендил, Русе, Сливен, Стара Загора, София, Сандански, Хасково и  Шумен. Представителите на неправителствения сектор ще работят за превенция на ХИВ сред групите в риск:  лица, употребяващи инжекционно наркотици, проституиращи, представители на ромската общност, мъже,които правят секс с мъже, лицата, лишени от свобода, млади хора в най-висок риск, както и хора, живеещи с ХИВ/СПИН. През тази година чрез конкурс предстои да бъдат избрани нови неправителствени организации за работа сред младите хора в най-голям риск (15-24 год.), които ще работят  в общините Видин, Габрово, Кюстендил, Сливен, София и Хасково. Обхватът на дейностите и сред представители на мъжете, които правят секс с мъже също ще бъде увеличен чрез избор на под-получатели  в градовете Бургас и Благоевград.

С подкрепата на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, Министерство на здравеопазването и неправителствените организации работят много ефективно за превенция на ХИВ/СПИН и на туберкулоза  сред групите в риск. Вече трета година у нас се изпълнява Програма «Подобряване на контрола на тубркулозата в България». Съгласно споразумението с Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария са сключени 25 договора на обща стойност 443 446 евро с неправителствени организации, които и през тази година ще работят за подобряване на контрола на туберкулозата сред уязвимите групи (употребяващите инжекционно наркотици, лица с алкохолна зависимост, деца на улицата, представители на ромската общност). Предстои тези организации също да получат първия транш в размер на 179 589 евро за изпълнение на своите дейности.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: