Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"На гости на Саддам Хюсеин" е един от разказите в новата книга на Иван Гарелов
Автор: Харитина Агопян 12:33 / 04.01.2024Коментари (0)667
©
Журналистът Иван Гарелов представя книгата си "Тук Хемингуей никога не е бил“ - в неделя, 7 януари, Ивановден, от 18 ч - входът е свободен. Това обяви самият той в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. "Имах тежка година – лятото бях почти без сили, без настроение – двама приятели ме поканиха на морето. Занимавах се със събиране на материали за книгата. Дъщеря ми се обади и каза "Тате, защо не я напишеш?“ Тя ми подсказа да опиша по-забавните истории, на които съм бил свидетел. Много бързо течаха спомените ми, книгата се написа изключително леко“, каза Гарелов, чиито истории този път са центрирани около храната по време на пътуванията му.

Една от главите се казва "На гости на Саддам Хюсеин“. "По време на гражданската война в Ливан получих бърза покана за посетя Ирак. Не знаех на какво се дължи. Операторът ми не можа да присъства, аз заминах в последния момент. Настаниха ме в хотел, но нямах и една стотинка, да позвъня на нашето посолство, за да знаят къде съм.

По едно време ни заведоха в комбинат, а през това време беше избягал Владимир Костов. Посолството ме търсеше и беше сложило охрана, за да ме намери, като се върна в хотела. А аз ядох агне с кюрдите на тревата. Когато се прибрах и разбрах, че се е вдигнала паника за мен, бързо си тръгнах. Диктаторите харчат безразборно и безсмислено“, сподели част от книгата Гарелов.

"На всяка цена искам да получа отговор на всеки въпрос – когато си поставя цел, я постигам. Единственият човек, който не успях да интервюирам, беше Милошевич, който бягаше от българските журналисти.

Един от най-красивите изрази по повод храната, които съм чувал, е на французин – "Храненето е най-интимното общуване с околната среда“. Много туристи не крият своя интерес към кулинарията на чуждите държави. Посредством храната се откриват интересни връзки между отделни региони – вкусовете разкриват общи характеристики.

Близкият Изток, Турция, Гърция, Крит, Кипър чак до нас – има общи неща в навиците на хранене. И в най-сложните ситуации – война, геноцид, в които съм бил, храната винаги е игрела роля. Стремял съм се да науча повече“, сподели още Иван Гарелов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: