Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 21 хил. са постъпилите обаждания на националната телефонна линия за деца
©
Държавната агенция за закрила на детето отбеляза 15 години от създаването на Национална телефонна линия за деца 116 111.

"Националната телефонна линия за деца 116 111 е сбъднатата мечта на Държавната агенция за закрила на детето. 15 години предизвикателства, неспирен ентусиазъм и огромно желание да я има, защото тя е на българските деца. И смело мога да заявя, че Линията никога не е спирала да работи през целия период и това се дължи на Държавната агенция за закрила на детето. Ще продължим да правим всичко необходимо да я надграждаме и усъвършенстваме, защото през призмата на времето считам, че тя е все по- необходима на децата, възрастните, и професионалистите в областта на закрилата на децата“, заяви председателя на ДАЗД д-р Теодора Иванова при откриването на събитието.

Във връзка с отбелязването на петнадесетата годишнина на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето бяха връчени благодарствени плакети на партньорите, с които ДАЗД вече 15 години управлява и надгражда Линията. Председателят на Агенцията д-р Теодора Иванова, заместник-министъра на труда и социалната политика Румяна Петкова, заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров и заместник-председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ивайла Касърова връчиха плакети на директора на Фондация "Център Надя“ д-р Росанка Венелинова, на Фондация ,,Асоциация Анимус‘‘, на Бика Сървисис, и на Веселин Кожухаров, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. Плакети бяха връчени и на "Национална система 112“, Дирекция "Киберпрестъпност" към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в Министерство на вътрешните работи, на Кристина Де Бройн, представител на УНИЦЕФ България и на Центъра за безопасен интернет.

В света на информационните технологии, водени от желанието децата още по-лесно да могат да споделят и да бъдат консултирани при необходимост Държавната агенция за закрила на детето стартира и чат приложение към Линията. Онлайн разговор с експертите на Агенцията е достъпен вторник, сряда и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа.

През месец май тази година Държавната агенция за закрила на детето обяви Национален детски конкурс за лого на НТЛД 116 111 и чат приложението към Линията. Близо 150 детски предложения постъпиха в Агенцията. Изборна комисия с представители на Националната художествена академия, Национална гимназия за приложни изкуства "Свети Лука“, на Министерството на труда и социалната политика, както и на Министерството на културата и представители на Държавната агенция за закрила на детето, на основния спонсор на конкурса – Виваком и член на Съвета на децата към председателя на ДАЗД определи победителите в конкурса.

"За Държавната агенция за закрила на детето всички деца са победители. Не им е било никак лесно на журито на конкурса, защото всички детски предложения са толкова идейни, красиви и направени с желание и най-вече за нас е изключително важно детското участие във всичко, което правим. Затова няма нищо по-логично от това децата да изработят визиите за НТЛД 116 111 и чат приложението“, заяви д-р Теодора Иванова по време на награждаването на класираните на първите три места деца. Те получиха наградите си от представителя на Виваком Преслава Василева, от председателя на ДАЗД д-р Теодора Иванова и от заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Със своите изпълнения учениците от 140. СУ "Иван Богоров" и от Национален учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура зарадваха гостите на събитието. На него присъстваха и заместник-министъра на здравеопазването Добромира Карева, заместник-министъра на вътрешните работи Любомир Йосифов, председателят на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет Мариана Тошева, Мария Филипова, председател на Комисията за защита на потребителите и др.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Концесия на летище "София"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: