Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наглостта на шофьор по линията Истанбул - Слънчев бряг надмина всички граници
© Burgas24.bg
За измама от страна на шофьор на транспортна фирма алармира читател на Burgas24.bg. В своя разказ за медията ни той твърди, че се е наложило да плати втори път при качването си на автобус по линията Истанбул – Слънчев Бряг и то сума, почти двойно по-висока от стандартната.

Ето какво гласи сигнала на нашия читател:

За  съжаление се оказва че вие сте единствената работеща четвърта власт в държавата, и в много от случаите сте последна надежда за сигурност и възмездие за престъпници.

Ето какво се случи:

На 11 септември купувам и заверявам билет от автогара Юг Бургас на фирма Арда Тур за автобус по маршрута от летище Истанбул до Сл. Бряг за 01.10.2024 година. На тази дата изчаквам автобуса на летището, когато се качвам в автобуса предоставям билета на шофьора на автобуса. Той заявява че билета е фалшив и отказва да ме допусне в автобуса, ако не му платя отново. Попита ме колко пари имам, аз му подадох 50 евро (което е почти двойна цена на билета). Шофьора прибра парите в джоба си без да върне ресто, без да издаде билет нито какъвто и да било платежен документ. По същия начин взе над 100 долара от други рускоговорящи пътници.

Когато пристигнахме в Бургас и видях че няма представител на фирмата който да изясни случая и да ми възстанови прибраните от шофьора пари позвъних на 112 с молба за съдействие от полицията. Повече от половин час след няколко разговора с мен оператора на спешния телефон не успя да се свърже с нито един дежурен полицай както в Бургас така и в Сл. Бряг. Още не мога да си обясня как и защо нямаше полиция в тези градове.  Така престъпния шофьор замина в посока Варна без да бъде обезпокояван от който и да било с обраните парите на няколко пътника.

От фирмата се свързаха с мен. Призовах ги доброволно да съдействат на правоохранителените органи и да помогнат за разобличаването на престъпника, който работи като шофьор при тях. Вместо това те започнаха да се пазарят колко от откраднатите пари ще ми върнат.

Подал съм сигнали към различни държавни институции като МВР, Омбудсман, Комисия за защита на потребителите и т.н. но никоя от институциите до момента не е реагирала по какъвто и да е начин. На този етап става ясно че обрани хора няма как да разчитат на каквато и да било държавна закрила от каквато и да било институция.

Единственото което ми остава е да се опитам да дам гласност на този вид престъпления с идеята други пътници като мен да се предпазят от изнудване и обир особено ако са клиенти на фирма Арда Тур.

Burgas24.bg е готов да публикува позицията на  транспортната фирма по случая.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: