ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наша известна диетоложка каза истината за диетите, калориите и правилното хранене | ||||||
| ||||||
"Няма такива хора, които да не могат да съществуват без мляко и млечни продукти. Колкото повече ядем такива продукти, толкова по-болни ставаме". Това заяви д-р Емилова. По думите й колкото повече сирене консумира един мъж, толкова по-голям е рискът от рак на простатата за него. "Млякото и млечните продукти дават възможност често да боледуваме. Те образуват слуз в организма, която е причина за синузити, бронхити, бронхопневмонии, често боледуване от грип и т.н.", обясни тя. По думите й киселото мляко е полезно само ако съдържа бактерията лактобацолус булгарикус, която е сред основните причини за дълголетието на българите преди векове. Това, което се продава в магазините обаче, рядко съдържа тези полезни бактерии, тъй като те са скъпи, а хората обичат да купуват евтино. "Има концентрати на лакобацилус булгарикус, има и закваска, която може да се вземе от фирмата към академията на науките и да си намерим истинско мляко от крава, коза, овца - най-добре козе мляко, и да си го подквасваме вкъщи. И тогава ще бъде сигурни. Въпреки това то е полезно, но в никакъв случай няма да изяждаме три бурканчета на ден", съветва д-р Емилова. Препоръчително е да се ядат по 1-2 бурканчета на ден. "Освен това има концентрати на лактобацилус булгарикус, които биха могли да се ползват като пробиотици. Това е, което съвременният цивилизован човек трябва да направи, защото прекаляването с животински храни води до тежки болести", добави тя. Тя посочи и колко и какви животински храни трябва да ядем през седмицата: "Ако ядем един път в седмицата на едно хранене. Тази седмица - съберат се примерно в неделя цялото семейство, на обяд ядем някакво месо, но с добро качество - да не е това с химикалите, антибиотиците и хормоните вътре. Другата седмица ядем сирене, което е хубаво, с истинско мляко направено, с лактобацилус булгарикус, изкиснато - да няма сол. Другата седмица ядем яйца, домашни - кокошките дето са кълвали трева. Другата седмица ядем риба, която не е от рибарник, а дива риба. Няма да навредим на здравето си - ще бъдем толкова здрави, колкото ако изобщо не ядем никакви животински храни", съветва диетологът. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: