Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Невръстният убиец заклал майка си, после решавал судоку
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:25 / 27.12.2011Коментари (0)285
На сутринта след двойното убийство на майка си и 6-годишното си братче Джунейт Шефкет е преговарял уроци по химия, а след това е решавал судоку. Това става ясно от обвинителния акт срещу ученика, който окръжната прокуратура в Кърджали внесе в съда.

Делото за кървавото двойно убийство, което стана на 22 януари 2011 г. в центъра на Кърджали, е насрочено за 10 януари. Като извършител на престъплението се сочи непълнолетният тогава Джунейт. Той беше задържан като заподозрян непосредствено след убийството и в момента се намира в затвора в Стара Загора.

Обвинението посочва като причина за жестокото двойно убийство породилото се у Джунейт съзнание за неговата недооцененост, пренебрегването му в семейството и грубото незачитане на неприкосновеността на личността му.

Като малко момчето живеело при баба си и дядо си - тогава баща му Тамер работел в САЩ, а майка му Невджин е учела. Джунейт бил добър ученик, дисциплиниран и изпълнителен. През последните месеци проявявал засилен интерес към четенето на криминални романи, трилъри и фантастика, гледал филми на ужасите, които теглел от интернет.

Другата страст на момчето бил футболът. През последните години то залагало на футболни мачове и успяло да събере около 10 000 лв. Джунейт смятал да ги инвестира в образованието си - искал да учи медицина и бил подкрепян от родителите си, които са медицински работници. През 2010 г. изтеглил спестената сума и я дал на родителите си за закупуване на недвижим имот в Кърджали. Пред приятели Джунейт изказал недоволството си, че действията на родителите му не били съобразени с неговата воля, а парите все още не му били върнати.

Споделял също, че е недооценен и пренебрегнат у дома. Бил обиден на майка си, че не го поощрявала за помощта му в домакинството и изразявала недоволство от подготовката му по химия. Пред приятел показвал неприязън към Невджин, докато баща си смятал за приятел. Към края на годината Джунейт започнал да отбягва приятелите си и да се затваря в себе си. Момчето все по-често се усамотявало в таванската стая, където четяло.

Според обвинителния акт вечерта преди убийството ученикът обявил, че отива на тавана да чете за предстоящия му на следващия ден урок по химия в Пловдив. Майката изразила опасение, че синът й няма да може да се подготви и ще се изложи. Джунейт не реагирал, но разговорът отприщил спомени за това, че майка му напоследък го смята за непохватен, непостоянен и го пренебрегва. Тогава момчето решава да извърши убийство, защото не може да понесе подобно отношение.

В полунощ Джунейт слязъл от таванската стая в семейното жилище. Заварил майка си и брат си да спят в спалнята. Взел 30-сантиметров нож от кухнята, върнал се в тъмната стая и започнал да нанася удари в гърдите на жената.

Невджин извикала, но не успяла да стане и започнала да се защитава от ножа с ръце. Борбата станала причина малкият брат Енис да се събути. Детето не реагирало на случващото се, обуло си пантофите, отишло до тоалетната, после пуснало телевизора в хола.

Джунейт слязъл до мазето, за да вземе дърва за подпалки и да запали камината в стаята и тогава решава да убие и братчето си. Връща се в апартамента и кара Енис да легне по корем на спалнята, покрива главата му с чаршаф и я притиска към леглото. След това започва да къса парчета от пижамата на детето и да ги тъпче в гърлото му. След като Енис бил вече мъртъв, Джунейт му облякъл яке и пренесъл тялото на покрива на блока. Младежът се връща в апартамента и за да се убеди, че майка му е мъртва, започва да нанася удари по главата й с твърд предмет и да скубе косата й.

При аутопсията на трупа са установени 11 прободни рани, 8 прорезни и 25-30 контузни. Според двете екпертизи причината за смъртта на жената е остра кръвозагуба. Съдебните лекари са категорични, че майката е починала бавно и мъчително.

Задушаване е причина за смъртта на Енис според патоанатомите. Детето е било удушено по особено мъчителен начин. В гърлото му са били намерени натъпкани 3 парчета плат, които запушили напълно дихателните пътища.

По шията имало следи от душене. "Обвиняемият е действал с особена жестокост, като е съзнавал това. Множеството удари по тялото на пострадалата, техният интензитет, механизмът на причиняването им, безпричинното рязане на кичури коса от Невджин, душенето и натъпкването на текстилна материя от пижамата на братчето дълбоко в гърлото отразяват субективните качества на Джунейт Шефкет и сочат изключително ожесточение и агресивност", се казва в обвинителния акт.

Източник: Novini.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: