Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обир, престрелка и отвличане в Ботевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:55 / 28.08.2011Коментари (0)224
Куршуми, обир и отвличане в Ботевград. Градът се събуди тази сутрин с изстрели. Двама с карнавални маски обраха бижутериен магазин в центъра на града и стреляха по полицаите, които ги приклещиха в капан.

Единият от тях - Владимир Стефанов успя да избяга и дори отвлече автомобил с мъж и дете, които по-късно освободи. Полицията все още издирва Стефанов - осъден за за убийство на пловдивски сараф и е освободен от затвора предсрочно, заради добро поведение. 

Двамата маскирани нахлуват в магазин буквално минути след като златарското ателие е отворено. Успяват да задигнат част от накитите изложени във витрините. Продавачката обаче натиска паник-бутона и обирджиите са принудени бързо да се изтеглят.

Първи на площада ги засичат частни СОТ-охранители и ги подгонват. Обирджиите успяват да стигнат до автомобила, който ги чака, но пътят им е препречен от кола на охранителна фирма. Камера е заснела как двамата обирджии с маски на клоуни търсят друг изход.

На това място с пистолет в гърба заплашват случаен шофьор на лека кола и му нареждат да тръгва. Автомобилът обаче попада в задънена улица. Двамата се измъкват през този проход, когато са пресрещнати от полицаи и започва престрелка.

В ръцете на униформените попада единият от обирджиите - Димитър Иванчев. Другият обаче стреля по полицаите, улучва само патрулния автомобил и бяга към кръстовището. На светофара вижда чакаща кола и отваря предната дясна врата. 

Свидетелка: 
- Свали жената от колата и взема мъжа и с детето го отвлякоха и направо към Врачеш. Те явно не са от тук защото не са знаели, че във Врачеш няма изход това село. 

Във Врачеш обирджията освобождава заложниците и тръгва към гората над селото. Заради това, че в автомобила има дете по спешност в Ботевград е повикан и екип от психолози.

Николай Николов - директор на ОДМВР - София:
- Колегите от Института по психология са тук в РУ Ботевград, работят с нас и разговаряха с потърпевшите. 

Похитените макар и за малко баща и дете са добре според психолозите. След инцидента, който наподобяваше филмов екшън, полицията събираше по улиците на Ботевград златни накити. 

Николай Николов - директор на ОДМВР - София:
- По време на оттеглянето те са изпускали на дадени места и в коли част заграбеното.

Отпечатъците по част от бижутата съвпадат с тези на Владимир Пелов Стефанов. Той е въоръжен и опасен. Баретите и жандармерията блокираха Врачеш и района, а МВР го обяви за издирване. Криминалното досие на Стефанов е дебело. През 1997 година той убива пловдивския сараф Ганчо Караиванов и задига от жертвата куфарче с близо 800 хиляди лева.

Задържан е две години по-късно след като стреля по полицаи и задига полицейски автомобил. Тогава е осъден на 20 години затвор, но е освободен предсрочно за добро поведение. С авера си в днешния обир, Димитър Иванчев - Стефанов се е запознал в затвора в Кремиковци. Там Иванчев излежавал присъда за грабеж и обир. МВР гарантира анонимност на всеки подал информация за издирвания Владимир Стефанов.

Източник: БНТ






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: