Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Офис-войни за отпуски
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:45 / 27.03.2011Коментари (0)386
Войни пламнаха между колеги заради летните отпуски. В частни фирми и държавни институции трескаво се пишат списъци кой кога излиза във ваканция. На 31 март изтича срокът, в който всяка компания трябва да утвърди официални графици кой кога в предприятието ще почива през годината.

Повечето хора се записали да отдъхват през юли и август. "Ако тези планове се спазят, означава, че в летните месеци почти никой няма да работи. Шефовете се изнервиха, колегите се карат кой да отстъпи и да си промени датите", обясниха пред "Стандарт" служители на големи частни компании.

Част от хората пък все още нямат представа кога, къде и как ще прекарат тазгодишната си ваканция. Работодателите бързат да приключат формалностите без много забележки. "Промените в наредбата за отпуските, които указват правилата за изготвяне на графиците, бяха обнародвани дни преди крайния срок. После в движение ще правим промените", коментираха част от шефовете.

От тази година наличието на график за отпуските на всички работници и служители в едно предприятие е задължително изискване в Кодекса на труда. Липсата му ще се наказва от трудовите инспектори поне с 1500 лв. глоба. Санкцията ще се налага на шефовете на фирми.

Преди да утвърди графика обаче, директорът е длъжен да покани всички работници и служители да заявят своите предпочитания. Те трябва да заявят целия платен отпуск, който им се полага за календарната година. Дали ползването на почивката ще стане наведнъж или на части, ще каже шефът.

График за отпуските на министрите не е направен, защото те почиват, когато парламентът излиза във ваканция. Това обясни секретарят на Министерския съвет Росен Желязков. Членовете на кабинета са изчистили донякъде стари отпуски, но повечето имат минимум още по една седмица ваканция от 2010 г.

Вицепремиерите ще си определят времето за почивка спрямо тази на премиера. Миналото лято той почива само две седмици през август. Администрацията на Министерския съвет започва 2011 г. "на чисто", допълни Желязков.

Източник: в-к "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: