Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Огромни проблеми с минаването на ГТП за бензиновите автомобили, може да ви излезе доста солено
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:07 / 23.07.2024Коментари (9)3486
©
Хаосът с новите промени за преминаване на автомобил през задължителния годишен технически преглед (ГТП) продължава.

Вчера стана ясно, че има огромен проблем с бензиновите коли, минаващи на ГТП. Докато при дизелите няма проблем, тъй като при тях се мери димност, а не емисии въглероден диоксид, то при бензиновите автомобили измерването е на CO2, като от 22 юли нормите за тях са изключително завишени и хиляди автомобили, дори такива на година-две, не могат да минат техническата проверка за изправност.

Пунктовете за ГТП са запознати със сериозния масов проблем с бензиновите коли, пише "Телеграф". Още на влизане питат дали си с бензинов двигател, като предупреждават, че има проблем и безброй коли са спрени от движение, именно заради завишените CO2 изисквания.

Преглед на бензинов автомобил може да продължи около час, като допреди това се минаваше за поне двойно по-кратко време. Медията съобщава за пореден куриозен случай на бензинов модел 2020 г., който е спрян от движение, "проваляйки“ се на измерването на газовете.

Автомобил с технически преглед, извършен преди 1 година и струващ 45 лева, маркиран тогава като Еко категория 3, днес мина преглед за внушителната сума от 180 лева, получавайки нов стикер и нова категория Еко 2. Официалната цена към на конкретния пункт е 90 лева, а за коли с газова уредба – 100 лева.

Парадоксът е, че на кола с бензинов двигател с газова уредба, с която тя е далеч по-екологична, измерването се извършва единствено при работа на бензин, но не и на газ. Същото важи и за колите с метанови уредби, които в някои страни в ЕС са приравнени към електромобилите.

Най-замърсяващите с вредни емисии автомобили – тези на дизел, остават напълно незасегнати от промените за ГТП. Дизели без катализатори и филтри за твърди частици успешно минават каналите и получават талон за преглед.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.07.2024 г.
0
 
 
Няма смисъл да си коментираме. Трябва вече да се вдигнем. Протест пред министерство на Транспорта. Ако имаш кола на бензин и ти я спрат от движение , какво правиш? До лекар не може да отидеш. Боклуци долни. И Дунев ми обяснява, че всичко било Ок. Абе вземи се скрий бе продажник долен.
0
 
 
Интересно нали цялата работа нямаше да е по документи. Мери се какво излиза и се лепва съответната категория. Аз ако имам Евро6 може да искам с първа категория да си я карам (няма да ходя по центъра на София). От друга страна моята е Евро 2 и покрива нормите на Евро 3, да ама не ми дават 3та категория. Но как така покрива Евро 3 а е Евро 2 ще попита някой - ами когато е произведена не е съществувал стандарта Евро 3. А какво се е случило през 1998г., че от тогава нататък може да имам 3та категория ? Евро 3 излиза 2001г. Абе чиновническа държава. ПРЕДЛАГАМ УЧРЕДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКА АВТОМОБИЛНА ПАРТИЯ
0
 
 
Днес ме върнаха с Шкода Октавия 2021 на газ , колата е на 140к км с катализатор и всичко заводско.
0
 
 
И ся, кво стана? Замърсяването с тези дизели ше стане още по голямо, а колите без вредни емисии-газ, метан ги спират от движение!!! Да ви серем на новите изисквания !
+2
 
 
То в тази държава има ли нещо нормално?!
0
 
 
.....или газовата рейка ,все тая ,тези малоумници са за убиване!
+1
 
 
Егати и тъпанарщината!Уж щяха се ограничават първо дизелите ,а ние тръгваме май с бензиновите.А на кой умник му хрумна ,при коли на газ а се проверява на бензин след като колата 95% от времето се кара на газ.Тези добре ли са с главите!90% от колите на газ са пълен инжекцион и превкл.на газ автоматично ,това означава ,че на прегледа трябва да се премине на бензин принудително ,което означава ,че има голяма вероятност да ми се прецака бенз.рейка ....което означава ,че ще ГИ СЪДЯ !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Футбол - други
Лято 2024
Съединението и празник на Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: