Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Още трусове в митниците! Тамара Влайкова и Стефан Бакалов - зам.-директори?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:22 / 30.08.2010Коментари (0)1351
© Blagoevgrad24.bg
Нови трусове в Агенция "Митници" се очакват в близките седмици. След като от утре на работа вече не е зам.-директорът Красимир Николов, се очаква между 9 и 20 септември поста да освободи и вторият заместник на шефа на митниците Ваньо Танов - Тони Странджев.

За поста на Красимир Николов и дори за по-висока длъжност се спряга Тамара Влайкова, която сега е административен секретар в митниците. Тя е била служител на Митница "Аерогара-София", а след това се издига до началник на отдел в бившата дирекция ОМАК.

При създаването на "Митническо разузнаване и разследване" тя е един от кандидатите да го ръководи. Но без конкурс Ваньо Танов тогава назначава за шеф на новото звено Веселин Георгиев, за който в петък официално беше обявено, че от 1 септември се връща в Митница Русе като зам.-началник. Майката на Тамара Влайкова е преподавател в Учебния център на Агенция "Митници".

За поста на втория зам.-директор Тони Странджев вече се спряга Стефан Бакалов, който в момента е шеф на отдела за борба с наркотиците на Митница Аерогара-София. Този отдел работи много добре със службите в другите страни от Европа и има много съвместно проведени акции.

В момента в ресорите на Тони Странджев попадат "Митническото разузнаване и разследване", както и последващият контрол. Но наскоро на среща на премиера Бойко Борисов и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков с някои представители на алкохолния бизнес беше отчетено, че приходите от акциз през юли са скочили близо три пъти.

 За това са допринесли проведените от МВР акции. От март до август са иззети 1,10 млн. бутилки алкохол без акциз. По отношение на цигарите пък се очаква тази година легално да бъдат платени акцизи за около 11 млрд. къса, при положение че за миналата са платени налози за 17,4 млрд. къса цигари.

Официално от Агенция "Митници" в петък заявиха, че не е определен човек за поста на напусналия по "взаимно съгласие" Красимир Николов. От днес директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е в Китай, като посещението е планирано преди около два месеца. Там присъстват хора от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и шефовете на митниците на страните от ЕС. Те дискутират контрабандата на китайски стоки и Танов няма как да не присъства.

Служители в Агенция "Митници" коментират и още една възможна рокада. Очаква се поста да освободи още един висш служител в митниците - директорът на Митница Столична Юлия Йорданова. Кандидат за нейния пост е началникът на Митница Аерогара-София Павел Манченко.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: