Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От 4 май спираме да работим за държавата и започваме за себе си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:50 / 03.05.2011Коментари (0)193
© Blagoevgrad24.bg
Денят на свободата от правителството у нас тази година ще настъпи на 4 май. По данни на Института за пазарна икономика на тази дата българите ще спрат да работят за запълването на държавната хазна и ще започнат да печелят за себе си. 4 май е денят, в който заплануваните в републиканския бюджет приходи ще бъдат изпълнени. Традиционно у нас този ден е през месец май.

В последните три години той е малко по-рано. Това според експертите до голяма степен се дължи на появата на бюджетен дефицит. Представителите на института заявиха, че това означава, че държавата взема по-малко от хората, но продължава да харчи, както през предишния период. Според експертите поради тази причина ще се наложи да заработваме допълнително още около 10 дни за хазната.
Най-много дни през 2011 г. ще работим, за да попълним приходите от ДДС - 31 дни. За приходите от акцизи ще заработваме 18 дни. За осигуровките ще ни трябва почти месец - 19 дни за социално осигуряване и 8 дни за здравни.

Същевременно от КНСБ представиха данни, според които с 3,3 на сто са нараснали разходите на българите, за да могат да живеят нормално. Синдикалистите обявиха, че издръжката за четиричленно семейство за март възлиза на 2112 лева, т.е. по 528,14 лв. Това означава, че нужните средства за домакинство са се увеличили с 156 лева за една година. От КНСБ отчитат, че цените на хранителните стоки са нараснали с близо 6 на сто за март. В сравнение със същия период през миналата година храната е скочила с над 11%. Хлябът и зърнените храни за една година са скочили с близо 38 на сто, а захарта с около 35%. Синдикалистите обявиха, че прагът на бедността се е покачил до почти 200 лева. Поради тази причина от КНСБ поискаха незабавно увеличение на минималната работна заплата.

От своя страна социалният министър Тотю Младенов коментира пред Нова телевизия, че все пак има шанс минималното възнаграждение да се покачи от юли тази година. Той каза, че се надява да има приходи в бюджета, за да се компенсират доходите на най-бедната част от населението. По повод конфликта му с финансовия министър Симеон Дянков за вдигането на минималната работна заплата Младенов коментира, че двамата щели да решат въпроса. "Няма да ме скарате със Симеон Дянков", добави той

Източник: в. "Новинар"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: