Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отхвърлена студентка блондинка натопила арестувания висш съдия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:50 / 07.04.2011Коментари (0)527
Русокоса студентка по право изиграла ключова роля за изобличаването на председателя на Бургаския административен съд Атанас Вълков. Повече от година 23-годишната Илка Ч. работела като административен секретар в храма на Темида, в който правораздавал Вълков. Двамата били в приятелски отношения. Стройната блондинка често търсела ерудирания си началник за съвет и подкрепа. Но преди месеци, без видима причина, отношенията им рязко охладнели и висшият магистрат й посочил вратата.

Оказа се, че именно привлекателната Илка е влязла в ролята на анонимен свидетел срещу доскорошния си началник. На 1 април Вълков и 78-годишната му майка Руска бяха задържани при опит да продадат атрактивен парцел в Несебър на агент под прикритие. Дни преди белезниците да заключат китките на Вълков, блондинката Илка охотно разказала на разследващите как са били подправени документите, с които семейство Вълкови е придобило златоносния терен от 12 декара. Възпитаничката на Бургаския свободен университет разкрила как е била купена вехта пишеща машина и дори как част от документите са били поливани със зелен чай, за да изглежда хартията като по-стара.

"Със сигурност Илка е била отлично запозната с хитрата схема, която е подготвял нейният началник. Предала го е на полицията, защото му е била безкрайно обидена от решението да я уволни", коментираха запознати със случая. Малко след освобождаването от длъжност студентката е била скъсана на изпита по наказателно право.

"Освен показанията на анонимния свидетел срещу Вълков са събрани множество неопровержими доказателства. Ще настояваме Софийският апелативен съд да го остави за постоянно в ареста, тъй като има опасност да притиска свидетелите срещу него и да извърши ново престъпление", заявиха пред "Труд" магистрати.

Разследващите описват Вълков като изключително влиятелен и комбинативен. Високопоставеният магистрат членувал в масонската ложа и имал близки контакти с политици и бизнесмени. Наричали го агент Купър заради поразителната му прилика с героя от сериала "Туин пийкс".

"До момента Атанас Вълков не е давал обяснения във връзка с повдигнатото му обвинение", уточниха магистрати. Те обмислят да проверят с детектора на лъжата районните съдии от Несебър, които са узаконили сделката, с която през 2008 г. в курортния град са били върнати 12-те декара земя на Руска Вълкова и още трима души.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: