Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отказаха линейка на жена с инфаркт
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:37 / 25.11.2011Коментари (0)448
Спешна помощ в Пловдив отказа да прегледа жена с инфаркт. Лекар я посъветвал да пие болкоуспокояващи и да търси помощ от своето Джи Пи. Часове по-късно тя е приета по спешност в болница и е оперирана. Близките й заявиха, че ще търсят отговорност от здравното заведение заради отказания преглед, съобщи бТВ.

Емилия Иванова получава внезапна болка в сърдечната област една сутрин, ставайки от леглото. Заради последвали изпотявания съпругът й звъни на телефон 150. Оттам отговарят, че болката най-вероятно не е сърдечна болката и съветват жената да купи обезболяващо и да търси личния лекар. Състоянието й обаче не се подобрява.

"Просто много силна болка тука в сърцето и в гърба. И да дишаш, и да не дишаш, болката е постоянна", разказва Иванова. Тя звъни повторно на номер 150. "Отидох до телефона и ме свързаха с лекар да му кажа на него какво ми е, а той ми отговори - госпожо, не е сърдечно, гаранция ви давам. При положение, че само по телефона му казвам какво ми е", недоумява жената.

Едва следобед тя посещава личния си лекар, където установяват, че се касае за остър инфаркт. Приета е по спешност в интензивна кардиология, където е претърпяла операция.

"Тогава вече ми казаха, че ако съм отишла до първия, втория час, сърцето се освобождава да може да върви кръвта, да не остава да не се храни с кислород, просто се възстановява сърцето все едно не било. А сега има цяла област с мъртви клетки", обяснява Емилия.

Заради неадекватната реакция на Спешна помощ, която е можела да коства живота на жената, семейството е решено да потърси съдебна отговорност. От Спешна помощ заявиха, че се прослушва записът от въпросния ден, изискват се писмени обяснения от дежурните лекари и до няколко дни проверката ще приключи. Ако има виновни, те ще бъдат наказани.



Източник: Стандарт Нюз






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: