Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откраднаха нов багер, дават го за скрап
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:10 / 13.11.2010Коментари (0)253
© Blagoevgrad24.bg
Почти нов багер беше задигнат от плевенска строителна фирма и предаден за скрап. Крадецът Деян Димитров (36 г.) бил общ работник във фирмата. Той получил 7 хиляди лева от търговеца на старо желязо.

Два часа след кражбата собственикът на машината "Комацу" сам я открил в пункта чрез GPS системата, за която апашът не подозирал. Той е обявен за издирване от полицията.

Последната мода в автомафията е задигнатите возила да се пласират веднага в пунктове за вторични суровини, коментираха полицаи.

Цената на багера, който работи и като фадрома, е 161 хиляди лева като нов, каза собственикът му. На старо не пада под 60 хиляди. Крадецът работел от месец във фирмата, която му поела и наема за общежитие. "Шефът сам работи с "Комацу"-то. Преди 2 седмици Деян му се помоли да се пробва зад волана", разказаха работници.

В четвъртък преди обедната почивка Деян потеглил с машината, чиито ключове стоели на таблото. Строителите предположили, че шефът го праща някъде. Че това е кражба се разбрало след час. Телефонът на Деян бил изключен, а от общежитието обяснили, че си изнесъл багажа в 13,30 ч.

Апашът, който е с 4 присъди за кражби, закарал сам багера до пункт за цветни метали на бул. "Георги Кочев". Регистрирал се с личната си карта. Дни по-рано обикалял и други пунктове със снимки на багера и на камион "Мерцедес", за да ги предлага за старо желязо.

"Не сме съучастници, а измамени. Не сме вземали багера за скрап, а да го ползваме. Излъга ни, че е собственик на багера, закъсал с лизинговите вноски. Разбрахме се след 10 дни да ни върне парите и да си прибере машината", твърди изкупвачът.

Още един автобандит, крадял за скрап, бе заловен вчера. За 1 седмица Емил Бошкилов-Жабата (25) задигнал 16 микробуса и леки коли в Благоевград. Жабата получавал по 1000 лева за откраднат бус и по 300 лева за стара кола.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: