Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха две разновидности на опасната бактерия у нас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:10 / 11.06.2011Коментари (0)219
Окончателно бяха отхвърлени съмненията за смъртен случай от опасната бактерия у нас. Пробите на починалия мъж от Хасково са отрицателни. Според първоначалните данни от изследването в организма му не е открит опасният вид, който взе десетки жертви в Западна Европа. Открити са обаче други две разновидности на бактерията.

Първоначалните данни доказват, че не е налице опасният щам  на бактерията, който върлува в Германия. От Регионалния център по здравеопазване в Хасково обаче са открили други два щама, които също отделят токсини в организма, но не в такива размери. Остава обаче друга въпросителна - на какво се дължи в такъв случай смъртта на мъжа?

Откритите щамове на бактерията Ешерихия коли не са непознати за микробиолозите у нас. Попадат в така наречената "група пет" с още няколко вида, които отделят токсини в организма. Най-често водят до диарийни заболявания. Случаите, в които са довели до смърт, са изключение.

"По принцип при всяко инфекциозно заболяване, в зависимост от организма на човек, може да се стигне до смъртен изход, но тук е съвсем малка вероятността", обясни д-р Светлана Узунова, РЗИ Хасково.

Роднините на починалия мъж ще съдят болницата. Роднините на починалия мъж се заканват да съдят болницата и приемат тиражираните съмнения за Ешерихия коли като начин да бъде прикрита лекарска грешка. "Отнеха ни го докторите - млад и здрав, и силен, полезен на всички - на съседи, на семейството, имахме още толкова задачи", казва съпругата му Гичка Кирилова.

66-годишният Атанас Кирилов в бивш кмет на родното си село Сусам, бил е и шеф на паспортната служба в Хасково, както на РПУ-то в съседния град Харманли. Дългогодишен волейболист. Лекарите не признават, че имат вина за внезапната смърт.

В смъртния акт на мъжа пише, че е починал от миокаредн инфаркт. Според аутопсията обаче е имал кръвоизливи в стомаха и в бъбреците. До дни Националната референтна лаборатория в София ще трябва да потвърди или да отрече първоначалните микробиологични резултати, според които мъжът не е бил заразен с опасната бактерия.

Информация за още един човек от село Сусам, настанен в болницата. Появи се информация за още един човек от село Сусам, настанен в болницата. Става въпрос за жена, чийто съпруг е от селото. От инфекциозното отделение позволиха на екип на bTV да се срещне с жената. Тя е добре, но не пожела да застане пред камера. Изчакват се резултатите от нейните изследвания, след което най-вероятно ще бъде изписана.


Източник: btv






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: