Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отличник закла баща си с нож и го довърши с тесла в главата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:39 / 14.06.2010Коментари (0)314
Отличник довърши с тесла в главата баща си, а преди това го прободе многократно с нож в гърдите и шията. При касапницата спящият Митко Петков (59 г.) издъхнал на място. 17-годишният му син Жулиен звъннал в полицията и съобщил за смъртта на баща си.
Зверството е било извършено в неделя сутринта в апартамент на 14-ия етаж на ул. "Димитър Талев" в печално известния "блок на самоубийците". Това бил 5-ият смъртен случай там.

"Типично битово убийство след натрупвани проблеми", коментира директорът на областната полиция Тодор Чонов. Едната от версиите е, че е заради пари. Според съседи преди няколко месеца Петкови продали автомобил "Форд" на приятел на Жулиен. Купувачът обаче не издължил сумата. Затова Митко постоянно хокал сина си да иска парите. В събота вечерта се скарали по същата причина.
Другата версия е, че бащата водел жени вкъщи, а Жулиен бил против. Майка му ги зарязала, когато момчето било на 2 г., развели се и сега тя била в Гърция.
"Не сме чували скандали, кротки хора са", казаха някои от съседите в блока. Други често чували викове и караници у Петкови.

"Момче за пример е Жулиен, не вярвам да е шибнал татко си с тесла в главата", недоумяваше съседът Христо Георгиев. Синът и бащата дошли да живеят в блока преди 10-ина години. Родителят имал овце в Татарево, по професия бил зоотехник, но от 2 г. нямал работа. Давал под наем апартамент в район "Тракия" за 200 евро на месец. Преди 3 седмици се отказал да бъде касиер на блока, защото му плащали само 50 лв./мес. да събира парите. Митко бил сприхав, карал се с комшиите, като губел на карти.

"Жулиен е отличен ученик, завърши 10-и клас с 5,60. Шокирани сме", каза директорката на гимназия "Константин Величков" Ели Атанасова. Момчето взимало като отличник стипендия по 21 лв./мес. "Има най-високия успех в класа. Учи в паралелка "Стопански мениджмънт", каза класната му Диана Ставрева. Бил един от най-дейните членове на ученическия съвет. Тази учебна година имал едва 2 и 1/3 неизвинени отсъствия и 40 извинени. Никога не е проявявал каквато и да било агресия, каза Ставрева. Играел футбол и баскетбол, не пушел. Разполагал с по 1-2 лв. на ден. Бил изявен лидер, но без да се налага над останалите, харесвали го и момичета, и момчета. Имал приятелка, но нищо сериозно. Не е претърпявал любовни драми, подчерта класната му.

Жулиен обаче не обичал да говори за личния си живот. "Баща му бе грубичък в изказа си, първичен, но се вълнуваше от успехите на сина си и редовно идваше на родителски срещи. Подчертаваше, че сам се грижи за момчето", спомня си класната. Жулиен бил дете от втори брак и на баща си, и на майка си. Убитият Митко имал дъщеря, с която тийнейджърът се чувал по телефона.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: