Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пералня уби 13-годишно момиче
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:35 / 14.08.2010Коментари (0)255
Седмокласничка издъхна с изпраните дрешки на 3-годишното си братче в ръце привечер вчера. Трагедията се разиграла около 18,30 ч., когато 13-годишната Айлин Исова тръгнала да вади мокрото пране от полуавтоматичната пералня. Семейството на момичето работело по това време на нивите с тютюн, а само баба му Ремзие (61 г.) била в къщата, но жената отишла да нагледа кравите в обора. "Аннеане, аннеане" (anneanne-бабо, тур.) успяло да викне детето преди да се строполи до саксиите с мушката пред вратата.

"Видях я паднала, разтрих и ръцете, с вода я плисках, съседка дойде, но нищо", не спира да плаче бабата на Айлин. Майката и бащата - Первин (33 г.) и Недим (38 г.) зарязали нанизите с тютюна и дошли веднага, защото комшии им казали, че на Айлин и е лошо. Но лекарите с линейката само констатирали смъртта.

По тялото на момичето обаче нямало типичните поражения от електричество, са установили експерти при първоначалния оглед. Твърде вероятно е да се изчака техническата експертиза, за да се съпоставят данните от нея с аутопсията на момичето.

Въпреки това, криминалисти са на мнение, че в 20-30% от случаите на инциденти с битово електричество, не е задължително да има следи по телата на поразените.

По думите на бабата, момичето не е изключило пералнята от контакта преди да бръкне в нея за дрехите. Детето било с гумени чехли, но и това не го спасило от протеклото електричество. Жената дръпнала кабела, след като видяла внучката си просната по гръб на плочника.

Айлин има още две сестри и братчето, което било най-малко, и тя помагала най-много за отглеждането му. Освен, че била отличничка, и мечтаела да стане адвокат или учител, момичето отменяло майка си в къщната работа. Във фаталния ден преди да пусне пералнята, направила торта за фамилията и щяла да ходи до тютюневите ниви, за да помогне с прибирането на реколтата.

Преди седмица пък една вечер Айлин стояла с майка си на двора и девойката се взирала дълго в звездното небе. "Посочи ми звезда, и ми каза, че скоро и тя ще отиде на небето", проплаква от думите на дъщеря си почернената жена. "Искаше да стане известна, искаше да я дават по телевизията, да пишат за нея по вестниците, ето - стана", бърше сълзите по изгубената дъщеря Первин, докато разговаря с репортерите.

Таткото не може да си намери място и се вини, че все отлагал монтирането на новите автоматични перални. "Две имаме, но стоят в кашоните, защото не съм сложил теракот, ремонт исках да направя и тогава", нарежда мъжът.

Полуавтоматичната пералня пък Недим купил преди година и нещо от борсата в Шумен. Платил за нея около 180 лева, била нова, не втора употреба.

Източник: standartnews






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: