Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петър Дяксов, създател на конкурса Digital Stars: Трябва да се подаде ръка на младите специалисти и да им се покаже, че могат да се справят много добре
Автор: Веселка Иванова 09:46 / 06.09.2024Коментари (0)916
© Фокус
"Имал съм възможност да работя с много добри млади дигитални маркетолози и знам колко е трудно за всеки един от тях, който започва в това направление. Това беше една от причините да създадем конкурса Digital Stars, защото вярваме, че трябва да се подаде ръка на младите специалисти и да им се покаже, че могат да се справят много добре, и когато те работят и полагат усилия резултатите рано или късно идват." Това каза предприемачът и специалист по дигитален маркетинг, създател на конкурса Digital Stars Петър Дяксов в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус".

Конкурсът Digital Stars дава възможност на млади дигитални специалисти, без голям опит, да ги отличи и насърчи да продължават да се развиват в сферата на дигиталния маркетинг. "Идеята за този конкурс дойде от награждаването на конкурс в хотелиерския бранш. Тогава усетих позитивната атмосфера, която се създава около едни такива награди. И си дадох сметка, че в България нямаме конкурси в дигиталния бранш, конкурси, които да подпомагат и поощряват младите дигитални маркетолози. Решихме, че е редно  да направим един такъв конкурс, който да дава възможност на млади хора да кандидатстват абсолютно безплатно, да бъдат оценени от експертно жури, от утвърдени хора, които да им дадат насоки и да им помогнат да се развият. И в същото време да покаже на бизнеса, че тези хора са добри и имат огромен потенциал и можем да очакваме сериозни неща в сектора в техните направления", отбеляза Петър Дяксов.

"Конкурсът Digital Stars се провежда за 6-та поредна година. Един дигитален маркетолог може да бъде специалист в много различни сфери и насоки, като платената реклама, маркетингът чрез съдържание, видео маркетинг, маркетинг в социалните мрежи и други направления, като кариерен път, който може да се поеме. За да е добър един специалист дигитален маркетолог, той трябва да има определени умения и качества. Чрез Digital Stars се опитваме да информираме обществеността и хората от сектора, че не е достатъчно да си дигитален маркетолог, а да избереш определена сфера и насока, в която искаш да се развиеш и да развиеш и своите умения. Това е причината да имаме и 10 различни категории, като във времето те са се видоизменяли. Категорията "E-mail маркетинг, автоматизации и AI" е доста популярна тема. Чрез тези категории се опитваме да обхванем актуалните теми и актуалните професии, които в момента има в дигиталния маркетинг", подчерта Петър Дяксов.

Според него основната им мисия е да ги асоциират с Digital Stars, че дават платформа на млади хора, които не са толкова известни, но са добри и имат възможност да се развиват в сектора и да бъдат някой ден едни от водещите специалисти в бранша. В същото време искат да промотират този сектор, защото е една много интересна и динамична професия, която осигурява добър кариерен път, и много добри условия на труд. Дигиталният маркетинг помага развитието на всеки един бизнес. С времето професията дигитален маркетолог в момента е, но и ще става още по-актуална и по-желана.

В конкурса могат да кандидатстват всички български граждани, които са на възраст от 16 до 35 години, и имат до 5 години професионален опит. "За участието им е необходима кандидатура, свързана с определен проект, реализиран в рамките на последните 2 години, проект за фирма, клиент или собствен проект. Необходимо е и разрешение от  фирмата или агенцията, в която работи да представи проекта. Кандидатури, представящи се добре на конкурса са тези, които имат много ясни данни, резултати и цели. Презентацията да е с ясно обяснение и дизайн, и показани експертиза, модерни тенденции и похвати. Така журито може да прецени и оцени, че този кандидат е по-добър от останалите. В екипно представяне трябва да е ясно точно с какво кандидатът е допринесъл за този проект. Всеки може да кандидатства максимум в две категории. За да може 30-членното жури, което включва тесни специалисти в тези 10 категории да оцени внимателно и детайлно всеки един аспект от представянето на кандидата. Понякога оказва влияние и поведението и представянето на кандидата в неговите лични социални мрежи", обясни Петър Дяксов.

Невинаги има присъдени отличия във всички категории. Получава се така, че някои категории не са толкова популярни в съответната година, спрямо други категории. В категориите с по-малко кандидати журито е много стриктно и може да прецени, че кандидатите или кандидатът в тази категория не е показал достатъчно ниво и умения, за да получи този приз. Това е причината да няма победител във всяка една от категориите през изминали години.

"В нашия уеб сайт имаме форма за кандидатстване, където трябва да се избере дали кандидатстваме ние със собствена кандидатура или номинираме някого. Когато бъде номиниран някой ние изискваме допълнителна информация за проекта или до получим  за него, ако има нещо, което не е попълнено от човекът, който го е номинирал, за да може кандидатурата му да е пълна и добре представена пред журито. В сайта ни DigitalStars.bg може да се намери пълна информация за кандидатстване и да се попълни формата за кандидатстване в конкурса. Призивът ми е да се подготви една добре представена презентация в PDF или споделен драйв документ, всичкото да е описано там максимално подробно. Крайният срок за изпращане на апликации за участие в конкурса е 22 септември 2024 г. Ние проверяваме всяка една от кандидатурите дали отговаря на условията, които сме посочили. Ако всичко е наред, кандидатурата отива към експертното жури", заключи Петър Дяксов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: