Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицаят, стрелял по момче в Плевен, е ползвал лично оръжие
Автор: Луиза Транчева 13:45 / 07.06.2024Коментари (0)944
Пробите за алкохол и наркотици на полицая, стрелял по 19-годишен младеж в Плевен, са отрицателни. Негативни са и направените на момчетата, които са се возили в колата с простреляния, тестове. Полицаят не е задържан, тъй като е преценено, че няма опасност да се укрие и е оказал пълно съдействие на разследването, но е отстранен от работа. Всичко това обясни пред журналисти административният ръководител на Районна прокуратура - Плевен Владимир Николов, предаде кореспондент на "Фокус“. Той обясни, че по случая е заведено досъдебно производство.

"Веднага, след като е получена информацията за случая в полицията, около 3:35 часа, започват процесуални действия. На място са пристигнали следовател и прокурор. Извършени са огледи на местопроизшествието и на автомобила. От мястото са иззети две гилзи, направени са оттривки от ръцете на единия полицай. Проследени са видеокамерите. Усилията ни са насочени към това да бъдат установени всички камери по маршрута. Разптани са всички преки свидетели и очевидци. В единия автомобил са се возили петима младежи, четирима са разпитани. Не е разпитан само пострадалия, но това ще се случи днес или утре“, обясни Николов.

Разпитани са и полицейските служители, които са били в служебен полицейски автомобил. Версиите на двете групи се разминават. Пръвите казват, че служителите на реда не са се легитимирали, а вторите – че са. Освен това момчетата твърдят, че са засечени без да се опитват да изпреварват другата кола, а полиците, че

момчетата са шофирали агресивно.

Обстоятелствата тепърва ще се изясняват, като балистичната експертиза ще бъде направена в София, за да е абсолютно обективна. Ще има и съдебно-медицинска експертиза.

"Работи се по версия, че двата автомобила са се засекли на пътя, крайната точка на възникване на конфликта е станала на кръстовище близо до Медицинския университет. Двата автомобила са спрели в един момент, колата с младежите е потеглила и полицаят е стрелял два пъти, като вторият изстрел е попаднал в задната част на движещия се автомобил. От багажника през странична врата“, посочи още Николов.

Директорът на ОД на МВР - Плевен ст. комисар Живко Ламбов обясни, че оръжието, с което е стреляно е лично, а не служебно. Служителите на реда са били на мисия, но въпреки това те нямат право да използват личните си пистолети, докато са на работа. Колата, в която са били е регистрирана като служебен автомобил на МВР. Оръжието е предадено незабавно след случая.

Сигналът на тел. 112 е подаден от младежите.

Още по темата: общо новини по темата: 2
08.06.2024 »
07.06.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: