Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицията изготви Наръчник за родители
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:05 / 23.01.2014Коментари (5)352
© Blagoevgrad24.bg
Главна дирекция "Национална полиция" изготви Наръчник за родители, съобщиха от пресцентъра на МВР. Наръчникът за правата и задълженията на родителите цели децата да получат адекватни грижи и да бъде предотвратен рискът да извършат престъпление или да станат жертва на такова.

Той е изготвен от експерти на секторите "Превенция", "Детска престъпност"и "Пътна полиция" в ГДНП, Института по психология, Научноизследователски институт по криминалистика и криминология и Академията на МВР.

Наръчникът за родители акцентира върху основните заплахи и рисковете за децата - училищен тормоз, сексуално и домашно насилие, педофилията и онлайн тормоза, рискът от употреба на психоактивни вещества и пътната безопасност.

Експертите напомнят, че ранната превенция се осъществява главно в процеса на общуването в семейството. За да помогнем на децата да се научат да избягват опасностите и да не стават жертви на престъпления е необходимо да се вглеждаме в техните проблеми, чувства и вълнения. Необходимо е да изслушваме и окуражаваме децата да споделят, защото те имат нужда от подкрепа, защита и сигурност, смятат авторите на Наръчника за родители.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.01.2014 г.
-1
 
 
Полицаите нищо не правят!
+2
 
 
Възпитанието на болшинството млади хора е под всякаква критика. Това чест , достойство,съобразяване са непознати за младите хора. Те в голямата си част чисто консумативно и материално гледат на живота . Не първите 7 , а първите 14 год от възпитанието им изобщо липсват.Пример , при направена забележка младо момиче имаше претенции , че съм я обидил. Изумях над това , след като не съм и казал и сричка обидна дума или епитет.. Да не всички са такива и престанете да оплювате полицайте, те в голямата си част са безащитни срещу помията която се излива върху тях. Нали сме си ганьовци , всеки гледа в "канчето" на другия и се пука от завист, сякаш ще литне от този свят, а не отчита , че живота е една малка спирка към вечността.Беше писал дядо Радой-"не са превъзпитава нация само с гола агитация".
+3
 
 
Хубаво са направили Господата полицаи!Сега да вземат да се размърдат малко по улиците,та да вземат да глобят някой неправилно паркирал,някои собсвеник на куче пуснато свободно по улиците и изхождайки се където му падне!
Aнонимен
на 23.01.2014 г.
-1
 
 
да издадат наръчник на полицая как да се държи в семейството. защото от опит знам че са садисти в семейството. пренасят работата в къщи все едно има престъпници насреща си. психолозите в мвр трябва задължително да работят по тази тема с всеки полицай. не си мислете че семейството на полицая и взаимоотношенията помежду им е нормално. направо са психясали. и при тях има домашно насилие даже повече отколкото при другите семейства. не си мислете че говоря празни приказки казвам самата истина.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: