Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: ДБ и "Спаси София" дали биха управлявали с БСП, това е големият въпрос
Автор: Харитина Агопян 11:34 / 18.12.2023Коментари (0)471
© Фокус
ДБ и "Спаси София" дали биха управлявали с БСП, това е големият въпрос. Очевидно има фундаментално разминаване в ценностите – чухме и в кампанията за местния вот обвиненията срещу Ваня Григорова от страна на тези формации. Ако приемем, че ГЕРБ трябва да бъде разбит и премахнат от управлението на София, на негово място Григорова ли трябва да дойде –

това е въпрос, на който ПП трябва да отговори“. Това каза политологът Христо Панчугов в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“.

Няма основание "сглобката“ в правителството да премине автоматично в общинския съвет на столицата. Когато тя се правеше, оправданието бяха външната несигурност заради конфликта в Украйна и усвояването на едни пари от Европа. На местно ниво няма подобни основания за съществуването й, смята Панчугов.

"Виждаме кампания Борисов да бъде изваден от управлението на София, но липсва разговор как изглежда алтернативното управление на столицата“, смята още политологът. "При кампанията за местните избори нямаше алтернативен разказ, ето защо наблюдаваме тази невъзможност общинският съвет да заработи“.

Възможните изходи мнават през личностите. Липсва достатъчно авторитетна личност в СОС, която да може да обедини мнозинство зад себе си, категоричен е Панчугов. "Вторият вариант е разговор за политики – за визии как да се управлява градът. Ако не видим такъв разговор, мнозинството, дори да се формира, ще бъде изключително нестабилно. Това би довело до скандал след скандал, хаос и липса на планиране“, каза още политологът.

"Виждали сме БСП да управлява с формации, с които се разминава диаметрално – спомнете си началото на войната в Украйна – БСП бе в правителство, което като цяло подкрепяше Украйна в борбата й за отблъскване на руската инвазия. Нинова с половин уста се опитваше да прокарва руската гледна точка. Не за пръв път ще видим БСП, което прави обратното на онова, което проповядва. Да не говорим, че Паметникът на съветската армия и казусът там имат потенциалът да бъдат изиграни като театър“, заяви още експертът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: