Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: Отливът на избиратели ще продължи, докато партиите не разберат основната си функция
Автор: Ива Дойчинова 20:41 / 09.06.2024Коментари (0)1041
© Фокус
По-ниската избирателна активност беше предвидима. Виждаше се по настроенията на хората, че няма да има ентусиазъм за гласуване на шестите поред и пети предсрочни парламентарни избори в последните две години. Това каза политологът Георги Киряков в изборното студио на Радио "Фокус“.

Прогнозите за вяла откъм политически послания предизборна кампания и гореща откъм скандали също са се сбъднали, както и това, че темата за изборите за Европарламент почти ще отсъства от общата кампания. "И се оказваме в ситуация, в която хората декларираха, че няма да гласуват и не отидоха да гласуват, и политиците за пореден път не разбраха и не възприеха стратегия, която да върне тези разочаровани хора, това унило общество пред избирателните урни, т.е. в лоното на демокрацията“, коментира политологът.

Той отбеляза, че единствената партия, която винаги е правила предизборна кампания сред хората, е ДПС. "Другите партии си изградиха шатричките и зачакаха избирателите да дойдат да се снимат с тях. Не се прави така кампания“, категоричен бе Георги Киряков.  

Според него отливът на избиратели ще продължи, докато партиите не разберат основната си функция. "Българските политици трябва да си изтъркат подметките от ходене от врата на врата. Голяма част от българските политици седнаха на едно място и зачакаха или ползваха социалните медии като най-удобния, най-евтиния и най-безболезнения и щадящ тяхната психика начин“, посочи политологът.

Коалиционно управление поне с две или три партии е неизбежно, смята той. "Дали ще е, както се лансира напоследък хипотезата правителство на малцинството на първата политическа сила с някоя от по-малките, дали ще е някаква скрита коалиция между първата, втората и някоя от по-малките политически сили, това няма значение. Най-вероятната хипотеза е да се върви към нови избори, защото пак ще влезем в ситуация, в която няма да има желаещ да състави правителство“, прогнозира Киряков.

Основните политически партии не желаят да се ангажират с ясно обещание и перспектива за създаване на редовно правителство, заяви политологът. "Всеки бяга от тази отговорност с всякакви оправдания – защото нямаме достатъчно депутати, защото трябва да управляваме с ДПС, защото пак трябва да се договаряме с ПП-ДБ, което не искаме“, заяви той.

Заради непрекъснатата изборна спирала България губи бавно набираната скорост след влизането си в Европейския съюз. "Така се оказваме в ситуация, в която Румъния, от която искахме да откопчим от по време на преговорите за членство, за да напреднем по-бързо, с много бърза скорост ни задминава“, каза още Георги Киряков.

Още по темата: общо новини по темата: 895
28.06.2024 »
26.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Местни избори 2023 г.
Лято 2024
Избор на нов български патриарх
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: