Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посягат на имунитета на Яне Янев със сексскандал
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:05 / 23.10.2010Коментари (0)204
© Blagoevgrad24.bg
Лидерът на РЗС Яне Янев може да остане без депутатски имунитет и да бъде обвинен за блудство или злоупотреба със служебно положение заради гей сексскандал. Това съобщиха за "24 часа" източници от разследването, които работят по жалбата за секстормоз на неговия бивш съпартиец Светослав Стефанов.

Едно от обсъжданите обвинения било по чл.157 от НК за блудствени действия и принуда към сексуален контакт на длъжностно лице. Това става, след като бившият член на Управителния съвет на РЗС Светослав Стефанов подаде жалба срещу Янев за сексуален тормоз в парламента и ГДБОП. Стефанов отишъл да даде писмени показания при антимафиотите едва в четвъртък вечерта, след като внесъл първо жалба в парламента, съобщиха от МВР. Стефанов твърди, че бил подложен на системен сексуален тормоз от председателя на партията.

В жалбата написал още, че за много кратко време Янев го издигнал до регионален координатор в партията, след което започнал да иска от него френска любов, като обещавал още по-голямо развитие в кариерата. В жалбата Стефанов твърдял: "Янев ми казваше, че ще се свържем кармично като му глътна спермата." Лидерът на РЗС го притискал с есемеси и в неофициални срещи.

"Готов ли си за...", били първите есемеси, които Стефанов получил.

"После в съобщения на мобилния ми телефон и в разговори по телефона Янев стана по-активен, като ми предлагаше да му направя една с...ка. В разговор ми каза, че двамата трябва да имаме кармична връзка както революционерите от ВМРО, които се борили с турците. Тогава новият четник задължително правел с...ка на войводата и така му доказвал верността си", пише в жалбата си Стефанов. Бившият координатор показал на антимафиотите и любовните есемеси, които получил от лидера на РЗС и запазил като доказателство.

Стефанов разказал още, че в лични срещи Янев го карал да го опипва по коляното и чатала Когато отказал ласките, получил заплахи за живота си. Стефанов поискал да напусне партията.

Тогава Янев му заявил на среща в централата на РЗС (в сградата на Научно-техническия съюз), че сексуалните закани били експеримент и шега, за да провери лоялността на Стефанов към партията. От ГДБОП вчера са докладвали материалите по случая на зам. градския прокурор Роман Василев. Прокуратурата ще преценява дали да обвини Янев в блудство и има ли достатъчно доказателства за това. Василев отказа коментар. Потвърди само, че в прокуратурата са получени материали, които ще се проверяват.

"Не ми е известно да са обсъждани обвинения срещу Янев. Когато става въпрос за депутат, трябва да има искане за сваляне на имунитет. Такова искане няма", каза Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор. Тя напомни, че прокуратурата не коментира бъдещите си действия и обвинения. Вероятно в близките дни Стефанов ще бъде привикан в ГДБОП на разпит, може да се стигне до очни ставки. Ще бъдат разпитвани и негови съпартийци от РЗС.

Разследващите ще преценяват има ли основание да повдигнат обвинение срещу лидера на РЗС и по чл. 144 от НК заради закана за убийство спрямо Стефанов. Подалият жалбата в ГДБОП мъж твърди, че на 15 октомври т.г. получил от Янев обаждане със закана за убийство. Проверката трябва да приключи до месец. Всички материали трябва да бъдат докладвани на главния прокурор и той да реши има ли основание да се иска имунитетът на Янев. От РЗС обаче твърдят друго - че Стефанов е уволнен преди три месеца заради нелоялност към партията. Бил е и кандидат за депутат на РЗС от София.

Яне Янев: С педерастки истории не се занимавам, гнусно е, някои са много гузни

Яне Янев определи жалбата на бившия си подчинен като "поредния гнусен компромат". "Аз съм сто процента хетеросексуален, никога и по никакъв повод не съм се занимавал с педерастки истории и тези, които искат да ми вменят това, са с гузна съвест, тъй като нищо друго не могат да открият", коментира Янев. Според него от един и същи център години наред пускат тази изключително елементарна партенка. Янев обяви, че не се крие и е готов да отговаря на всякакви въпроси от това естество, но от днес, тъй като вчера темата за публичната му изява бе друга.

Преди това заместникът на Янев в РЗС Атанас Семов в изключително емоционална реч защити лидера си. Според него колкото е по-безпомощно едно управление, толкова повече разчита на охулването на неудобния противник. Според него компроматът е публикуван точно в петък заради анонса, че Янев ще направи поредните разкрития за Цветанов. "Когато си затънал в калта и се опитваш да излезеш от нея, пръскаш с кал всички наоколо.Това обаче няма да помогне", прогнозира Семов и попита: "Защо считаният за най-сериозен политически вестник в страната позволи да бъде използван по този начи от първата си страница. Не помисли ли редакторът на този пасквил за майката и бащата на моята студентка Галя Янчева, която чака вечер Яне да се прибере вкъщи и която няма как да гледа спокойно с чистите си неполитически очи този пореден опит за охулване на един опозиционен лидер." Според Семов присъщо било на петокласниците, като се скарат с някого, да се обиждат на педал. Но в политиката това било израз на безпомощност.

Не гей, талибан да го изкарат Яне Янев, това няма да намали абсурда на въпросите, които поставяме към Цветанов, продължи Семов и призна, че се срамува, че в този момент се занимава с политика. Той предупреди, че всеки, който е неудобен на властта, ще бъде окалян. Няма да спрем и няма да се уплашим, оцеляхме при Живков, ще се справим и с подражателите му, заяви зам.-шефът на РЗС.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: