Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пратиха на прокурор фалшивата подписка на Яне
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:05 / 15.01.2011Коментари (0)186
© Blagoevgrad24.bg
Ръководството на парламента изпрати в Софийската градска прокуратура писмото на ДАНС за фалшификациите в подписката на депутата от Пиринско Яне Янев за провеждане на референдум за Велико Народно събрание. Това съобщи вчера сутринта съпредседателят на групата на ГЕРБ Искра  Фидосова.

Писмото на родното ФБР бе получено в парламента предния ден. От него стана ясно, че в подписката фигурират имена и парафи на покойници, емигранти, затворник и нищо неподозиращи граждани.  

Вчера депутати от парламентарни групи на ГЕРБ, АТАКА и ДПС осъдиха в пленарната зала действията на Янев. РЗС погазва законите в държавата безпрецедентно и безскрупулно, заяви още Фидосова. Толкова тежко нарушаване и злоупотреба с лични данни. Комисията за защита на личните данни не е установявала досега, изтъкна тя. Според нея тези хора нямат място в политиката.

Ужасени сме от способите, които псевдополитици като Яне Янев прилагат, за да материализират изчезващият си образ пред обществото, възмути се Фидосова. Подобни действия будели само съжаление, но народните представители не можели да останат равнодушни.

"Хора като Янев нямат място нито в българския парламент, нито в българския политически живот", категорична бе Искра Фидосова. Тя предложи да се сформира нова парламентарна група заедно с Яне Янев и кукловодите му -  на лъжците, манипулаторите и компроматчиците. Прокуратурата трябва да поиска имунитета на Яне Янев, заяви и лидерът на  "Атака" Волен Сидеров. "Този, който може да подправи подписи и да използва лични данни по такъв безпардонен начин, може да подправи и всичко друго". Според лидера на "Атака" размаханите от Янев записи нямат никаква стойност, тъй като този човек бил доказал вече, че може да фалшифицира всичко.

Сидеров препоръча ДАНС да разследва и подписка, която е представила РЗС за регистрация за изборите за европарламент и национален парламент.

От името на ДПС депутатът Четин Казак изрази загриженост заради информацията, че в подписката на РЗС за разпускане на 41-ото НС и свикване на Велико народно събрание са представени фалшиви подписи, както и че в нея са  използвани лични данни на граждани без тяхно знание, а и имена на хора, които са починали.

"Тези факти будят основателни тревоги и опасения във всеки демократично настроен гражданин - как с привидно демократични способи за участие на гражданите в управлението може да се злоупотреби", посочи Казак.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: