Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предлагат пияните шофьори да работят като санитари
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:42 / 30.07.2011Коментари (8)126
© Blagoevgrad24.bg
Шофьорите, които са били засечени да навлизат в насрещното платно, да се явяват на проверочен изпит, независимо дали талонът им е чист и от годините стаж зад волана. Това е едно от предложенията, които се обсъждат да залегнат с изменение за Закона за движение по пътищата като мярка срещу пътнотранспортните инциденти, съобщи секретарят на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението Алекси Кесяков вчера по време на откриване на кампанията на Министерството на здравеопазването, БЧК и КАТ .

На проверочен изпит да се отива и ако водачът изгуби управление на автомобила, предвижда още предложение за изменение на нормативния документ.

Сега за такива нарушения шофьорите се разминават с отнемане на точки и глоба.

Ако водачът си е позволил да кара пил, независимо дали е предизвикал инцидент или не, да бъде изпращан на пробация като санитар поне за един месец в травматологията на някоя болница. За това пък настояват лекари травматолози, ортопеди и спешни доктори, които са привлечени в кампанията като консултанти. От Асоциацията на пострадалите на пътя пък настояват книжката да се отнема за определен период на всеки, блъснал пешеходец независимо от степента на травмите, които му е нанесъл.

В момента все още се събират предложения за допълнението на Закона за движение по пътищата. Предвижда се той да влезе в пленарната зала през октомври, съобщиха от Комисията за безопасност на движението.

Все повече възрастни пешеходци създават опасни ситуации на пътя, каза главният инспектор Стойчо Константинов, началник на сектор в отдел "Пътна полиция" при дирекция "Охранителна и пътна полиция" и посъветва шофьорите да са особено внимателни, когато видят пресичащи пенсионери, тъй като те се ориентират по-трудно и имат по-лоша преценка за ситуацията.

Общо 20 са глобените пешеходци за прескачане на мантинели и заграждения на забранени за пресичане места за първите шест месеца на годината. 586 човека са засечени да пресичат на непозволени участъци за същия период.

2478 са тежките пътнотранспортни инциденти за миналата година. 256 са загиналите. Други 173-а загинали на пътя са пешеходци, ранените са 1986, като 2/3 от всички пострадали са деца.

Едва 10% от хората у нас знаят как да окажат първа помощ на пътя до идването на линейката, отчете Гинка Луджева от БЧК. В Европа това умеят повече от 60 на сто от хората, обясни тя.

По данни на Националния дарителски фонд за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, две трети от всички фатални инциденти на пешеходна пътека са с деца в училищна възраст. Шест от всеки десет пострадали деца са се возили на автомобил, мотоциклет или велосипед. Най-много жертви има сред децата в автомобили и сред децата пешеходци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ще изпят всичкия спирт в болницата :P
0
 
 
да гледат тея дето не са успяли да ги съберат успешно
+1
 
 
ами то май само това е варианта тея кретени да се научат да не карат пили, като докарат някой дето едвам едвам са го събрали, и да му трие говната един месец, все ще му дойде акъла..а в морга май е още по-добре
+1
 
 
Всеки ден на 10 минути шофьори навлизат в еднопосочните улици м/у реката и гимназията и м/у съда и комплекса Лео, при наличие на знаци че е еднопосочна . Нема какво да говориме а само си пишеме...
+6
 
 
Ми това трябваше от много отдавна да се направи и да важи с пълна сила за абсолютно всички! И не само шофьори...до кога ще има пияни или както каза Запрян и дрогирани лекари, полицаи, шофьори???
+6
 
 
тези които карат дрогирани някакьв закон за тях *
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: