Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът Главчев: Крайно време е сериалът "Игра на избори" да приключи
© Фокус
Още в предишния формат на служебното правителство казахме, че има три основни задачи. Да започваме с първата - организирането на честни и прозрачни избори. Струва ни се на всички от служебното правителство, а и не само, че сериалът "Игра на избори" е крайно време да приключи. Това заяви преди началото на редовното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев, предаде репортер на "Фокус".

"Хората очакват финалните надписи, а ако видят и надписа "Край" ще е най-добре... Всички искаме да бъде формирано редовно правителство, стабилно, което да може да решава въпросите на българските граждани с необходимата политическа подкрепа", каза още Главчев.

По думите му като служебно правителство са се заели да няма съмнения за изкривяване на вота, че има купен вот. "Впъти сме увеличили усилията си в тази посока, в сравнение с предишните избори, макар че никой не каза за предишните, че са били честни и прозрачни", допълни премиерът.

"Призовавам гражданите да гласуват масово, тъй като дори и някъде да има пробив, да не си правим илюзия, че няма опити за купен вот. Масовото гласуване на 27 октомври ще ги елиминира още повече, ще ги сведе до нула. По-добре е да има масово гласуване с голям процент на активност, за да има и по-голяма представителност следващото Народно събрание", заяви Главчев.

Втората основна тема, по думите му, е запазване на европейският път, който е избрал България. "В тази връзка искам да ви запозная със срещите, които бяха проведени в Брюксел. За пръв път имаше формат между регионалните представителства като ЕС, европейски съвет имаше, и Съюза за сътрудничество в Персийския залив... Темите, които бяха обсъдени там бяха точно Близкия изток и Украйна. За Близкия изток казахме, че сме за деескалация и сдържаност, и прилагане на дипломатически средства. За Украйна също няма изненада от наша страна", поясни той.

Главчев каза, че е запознал партньорите с това, че със 70% е намалял мигрантският натиск в сравнение с деветте месеца на '23 година, "което означава повече от три пъти по-малко. Под 50 000 са сега опитите за нелегално пресичане на границата срещу 157 000 за периода, за който ви казах. При това задържаните лица са два пъти повече. Тоест усилията са и в двете посоки - ограничаване на нелегалната миграция и намаляване на тези, които са успели да се придвижат към територията на България. Това информирах колегите и се видя, че те са удовлетворени от постигнатото", заяви Главчев.

"С Гърция и Румъния поставихме много важна тема - за необяснимото увеличаване на цените на електрическата енергия за потребителите. В някои от държавите 15 пъти. Това касае пряко българските граждани. Тъй като няма обяснение, писахме съвместно писмо с Гърция и Румъния до ЕК да изясни какви са причините, за да не се случва това повече", обяви служебният министър-председател.

Главчев засегна и спорната тема с пускането на детелината на столичното околовръстно и бул. "България". "Има неизпълнени всички изисквания от страна на Столична община, но в никакъв случай да не се създават спекулации за застрашаване на безопасността на софиянци. Просто не е изпълнена една рамка за височина, която трябва да бъде поставена, за камионите. Дали сме срок на общината да отстрани и тази нередност. Водили сме се от това, че не трябва да причиняваме неудобства на софиянци", разясни Главчев.


Още по темата: общо новини по темата: 595
23.10.2024 »
23.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
предишна страница [ 1/100 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2025
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: