Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Придошла река отнесе път в община Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:45 / 15.03.2013Коментари (0)217
Служителите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са отработили 194 сигнала за паднали дървета, клони, надвиснали опасни предмети, скъсани жици и отнесени части от покриви. Най-много сигнали за възникнали проблеми от бурните ветрове е имало в Габрово - 50 , Велико Търново - 20, Пловдив - 20, София-област - 17, София- 16, Хасково - 12, Кърджали - 11, Благоевград -8, Ловеч -8 и други.

През изминалото денонощие най - тежка бе обстановката в Габрово и региона. В пожарната служба са получени над 80 сигнала. Събран бе областният щаб и към 20 часа бе обявено бедствено положение на територията на община Габрово. Активиран бе щаба на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на областното управление в Габрово. Бяха сформирани девет екипа. В много населени места от областта беше прекъснато електрозахранването. И към момента част от Габрово продължава да бъде без ток, работи се по отстраняване на паднали покривни конструкции върху 110 КV-та подстанция, за да може да бъде възстановено електрозахранването.

В Дряново също е спряно електрозахранването, на подстанцията са нанесени щети и е отнесен покрива вследствие на бурните ветрове, работи се по отстраняване на повредите.

В следствие на паднали дървета е прекъсната контактната мрежа на жп линията Трявна - Плачковци, възстановителните действия продължават. Затворени бяха пътищата Габрово - Шипка и Воняща вода - Трявна, движението е възстановено към 4:30 часа тази сутрин.

В Габрово 34-годишна жена е починала в болницата в следствие на наранявания от паднало скеле. Има и пострадал мъж.

След 23 часа силата на вятъра в област Габрово намаля. До 6 часа тази сутрин е постъпил само 1 нов сигнал за паднало дърво. Днес възстановителните работи ще продължат, остават за отработване около 30 сигнала.

От паднали предмети във Велико Търново била оказана помощ на 6-ма пострадали /леки наранявания/. Огнеборците са реагирали на 20 сигнала. Остава затворен пътя Елена - Твърдица.

В община Банско, между селата Филипово и Осеново в следствие на придошлите води на река Граденишка (приток на р. Места) е отнесена част от пътя свързващ двете села. Движението между селата е спряно. В село Осеново е отнесен дървен мост. Към момента няма опасност за гражданите и жилищните сгради.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: