ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пробутват ни стари крави за телешко месо | ||||||
| ||||||
Има кланици, които изкупуват бракувани крави и ако месото им е по-розово, се представя за друга категория, уточни пред "Труд" зам.-председателят на асоциацията Здравко Иванов. Друга схема е животното да се храни известно време с храни, богати на бета каротин, от което месото става по-бледо и така се заблуждава потребителят, че купува месо от млади телета, разказа той. Като най-голям проблем в бранша от асоциацията посочиха контрабандата на евтино вносно месо. По цитирани от тях данни, вносът за целия Европейски съюз на меса и месни продукти е 82%, а за България той е 88-92 процента, като това не отчита сивият сектор. Оборотът на сивия сектор е съответно за около 1 млрд. лева годишно, изчисляват от асоциацията. Според тях под 20% от месото в колбасите е българско производство. Изводите им се базират на статистиката, според която у нас се произвеждат 1 тон салами, в които е обявено, че съдържат 60% говеждо месо. В същото време са заклани 150 кг едър рогат добитък. Имитиращите продукти в месарския бранш са в пъти повече, отколкото при млечните, посочи председателят на асоциацията. Не може да сме европейска държава в 21 век и да нямаме лаборатория, която да каже в този салам действително ли има 40% свинско месо и 20% говеждо, както е написано на етикета, коментира Димитров. От асоциацията са категорични, че и този Великден ще ядем вносни агнета, защото родното производство вече е разпределено за местни хора и ресторанти. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 08.04.2016 г.
+2
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета