ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Производители на храни бият отбой, не могат да покрият праговете за качество | ||||||
| ||||||
Това означава за мен, малко по-свито потребление, което е нормално, но пък техният пазарен дял се заема от другите, които произвеждат, смята д-р Любомир Кулински от Българската агенция за безопасност на храните. Истерията около търсенето на продукти "Стара планина" определено е отминала, а част от потребителите са недоволни от качеството. И все пак за драстичен отлив на клиенти не можем да се говори, тъй като продуктите по стандарта остават предпочитани от тези потребители, които държат да сложат на трапезата си най-доброто. Предстои въвеждането на минимални прагове за качеството, които обаче объркват производителите и потребителите, защото експертите все още не могат да дадат ясен отговор, какво точно ще контролират. Обмисляме варианта минималните прагове за качество да важат за по-широка група продукти, обясни д-р Любомир Кулински. Десетките промоции и акции обаче определено привличат потребителите, които увлечени от ниските цени често правят компромиси с качеството. Минималните прагове за качество се извършват единствено чрез стандарт. Всяко едно предприятие в България работи по свои вътрешни стандарти, а от това зависи цената и качеството на продукта. Няма да е трудно въвеждането на прагове за качество, ако е ясен механизмът, по който ще се контролира, и точните показатели, смята Кирил Вътев, собственик на месопреработвателно предприятие. Източник: btv |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 06.03.2011 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
40 см снежна покривка у нас, ето къде
16:46 / 26.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета