Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокурор Кокинов: Имаме смътна представа кой е убиецът на Боби Цанков
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:08 / 17.03.2010Коментари (0)134
©
Прокуратурата разследва 60 магистрати. Това е приблизителната цифра на клиентите от съдебната система в Софийска градска прокуратура, посочена градския прокурор на столицата Николай Кокинов на пресконференция за дейността на обвинението днес.

Според прокурор №1 на София сред разследваните магистрати,  и следователи, прокурори съдии са пропорционално представени, "както е разпределението и в реалния живот".

Кокинов бе категоричен, че броят на разследваните магистрати не се е увеличил драстично след встъпване на новото правителство на власт през юли м.г. Той припомни, че от години СГП има правомощията да разследва магистрати. Тези разследвания се извършвали от 4-ма прокурори от софийската прокуратура.

Прокуратурата ежедневно е сезирана за провеждане на разследвания на действащи управляващи. Това каза градският прокурор по повод думите на министър-председателя Бойко Борисов от вчера, че до седмици ще станат ясни имената на хора от настоящето управление, които са извършили злоупотреби.

За делото срещу братята Маргини Кокинов съобщи, че върви към приключване. Градският прокурор уточни, че на практика вече са разпитани всички свидетели. На следващото заседание по делото щели да бъдат гледани видоеозаписите от следствените експерименти.
Кокинов прогнозира делото да приключи с успех за прокуратурата.

Делото за смъртта на Ахмед Емин никога не е идвало в Софийска градска прокуратура и никога не съм го е виждал, уточни Кокинов по тази тема.

В първите часове след сигнала за смъртта на Емин е извикан дежурен прокурор от СГП, който е посетил мястото с дежурната група. Но в момента се изчаквал анализът на проведеното следствие, който се извършва от ДНАС.

Очаквам крайния анализ на ДАНС до края на седмицата и решението на ръководството на прокуратурата дали да извършим контрол по разследването на самоубийството на Емин, добави градският прокурор.

По друга гореща тема - Красьо Черния, Кокинов обясни, че още от лятото са назначени четири проверки на фирми на бизнесмена Красимир Георгиев. Проверките са данъчни и целта им е да се уточни произхода на финансовите средства на плевенчанина, уточни Кокинов, като се очакват резултатите от тези проверки.

Имаме смътна представа кой е убиецът на Боби Цанков. Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов още пред журналистите днес. Той обаче не пожела да посочи име.

Не е готов докладът, който трябва да установи дали намерените в офиса на Алексей Петров секретни документи са идентични с разследването за изчезналите доклади на ДАНС, осведоми и по тази тема градският прокурор на София.

Прогнозата му е, че до лятото в съда ще е внесен обвинителният акт по групата, занимавала се с отвличания, известна като Наглите.

По повод изявления на вътрешния министър, че се разследват злоупотреби с пари, отпуснати за справяне с бедствията, Кокинов заяви, че не му е известно да се води разследване срещу бившия министър на извънредните ситуации Емел Етем.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: