Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първанов налага вето за увеличаване на пенсионната възраст?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:10 / 18.11.2011Коментари (0)188
Президентът Георги Първанов не изключи възможността да наложи вето на законодателното предложение за увеличаване на възрастта за пенсиониране от догодина. Това каза държавният глава пред журналисти.

Според него държавата е непредсказуема при определянето на правилата в социалната политика. "Тази направена заявка, това намерение, е в противоречие с договорените параметри на пенсионната реформа. При това, направено по един начин, който трудно може да бъде приет", обясни Първанов.

Този ход само ще ерозира доверието към държавността на синдикати, работодатели и граждани, смята президентът.

Според него не трябва да се противопоставя една възрастова социална група на друга - да вземаш от едните и да даваш на другите. "Това не е работещо и не е държавнически", каза той.

"Споделям съмненията на финансовите експерти, че този ход може да доведе до сериозен приток в бюджета, ние знаем, че в държавния бюджет такива ресурси не са предвидени. Като една бюджетна кръпка, разбира се, би могло да се приеме, но като дългосрочен ефект аз не вярвам да се получи", каза държавният глава.

Той посочи, че самият финансов екип на управляващите не излиза с лицето си, а прави този ход чрез подставени лица, чрез депутати. Според Първаов това също подсказва, че самите финансови експерти на кабинета разбират нередностите в това предложение.

"След консултации със синдикатите, с работодателите, след като чуя, разбира се, мотивите на самото правителство, аз не изключвам да бъде наложено вето върху едно подобно законодателно предложение", каза Първанов. Той посочи и факта, че правителството само не спазва правилата, които са създадени преди това и са възприети от него.

Излизането на синдикатите от Националния съвет за тристранно сътрудничество ще накърни сериозно социалния диалог, смята президентът.

"Този диалог далеч преди сегашното правителство има своите правила и аз наблюдавам как вече близо две години и половина той се движи на ръба. Имам чувството, че сега ще се прескочи оттатък и много трудно може да се възстанови доверието между правителство и синдикати", коментира той.

Президентът Георги Първанов благодари на всички, поздравили него и семейството на сина му за раждането на малкия Георги.

Държавният глава благодари и на лекарския екип и всички, имали грижата около раждането на внука му.

"Вие знаете, той е един голям българин, с тези параметри", пошегува се президентът. Държавният глава каза, че ще запази в тайна какво ще подари на новороденото.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: