Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пушим евтини цигари още две седмици
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:01 / 18.03.2010Коментари (0)224
© Blagoevgrad24.bg
Oще две седмици ще могат да се намерят у нас евтини цигари. На 31 март изтича гратисният период, в който те можеха да се продават на стари цени, след като в началото на годината скочи акцизът за тютюневите изделия. Той оскъпи кутията средно с между 1,10 и 1,40 лв. Така най-продаваните марки ще са 4,50-5 лв.

Правителството отпусна гратисен период от три месеца заради кризата и заради необходимостта да се изчерпат старите бандероли. В неделя повечето големи търговски вериги опразниха щендерите за цигари в очакване на новите цени от 1 април. Проверка по магазините показва, че все още се намират цигари по 2,80 лв. от марката KING, както и дамската серия Merilyn на 3 лв. На практика освен пловдивските цигари другата по-евтина марка е гръцката "Карелия", която е около 3,50 лева.

"София БТ" и "Благоевград БТ" първи повишиха цените на своите марки (сред които "Виктори", ММ, "Ева" и др.) още в началото на февруари. Повече от 90% от марките вече са на пазара с новите си бандероли. Прогнозите на търговците са, че до няколко дни наличните количества ще се изчерпат и на пазара няма да останат цигари под 4,50 лв. за кутия.

Все още се намират цигари със стар бандерол, но очаквам до броени дни всичко дасе изкупи, потвърди вчера търговецът Методи Димитров. И вчера той регистрирал масово запасяване с 2-3 стека. "В момента при мен имам само неголеми количества Parliament на 5,50 лв., KING на 2,80 лв, Merilyn на 3 лв. Но с темпото, с което продаваме, ще ги свърша до неделя", казва той.

Заради кризата всички търговци обаче са заредили по-малко цигари в началото на годината. Затова и според Методи Димитров в района в столицата, където той продава, са останали съвсем малко обекти, където има от по-евтините цигари. Той дори е регистрирал ръст на новите клиенти,

"Освен цигари те си купуват и други неща от мен, така че аз съм доволен. Ако можех, щях да продавам до полунощ на последния ден", признава Димитров.

Неговата прогноза е, че за всички марки през април ще е най-тежко заради презапасяването с цигари до три лева. През май стресът на пушачите от новите цени се очаквало да премине

Източник: в."24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: