Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Работи се по модернизация на Ел Би Булгарикум във Видин
Автор: Петър Дучев 17:20 / 16.08.2024Коментари (0)969
©
Работим приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на "Ел Би Булгарикум“ ЕАД във Видин, която ще продължим да развиваме и ще усъвършенстваме постоянно. Това заяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов по време на парламентарния контрол днес. Той посочи, че новото ръководство на държавната млекопреработвателна компания е постигнало не малко в първите месеци от управлението си като е инвестирало значителни средства в подобряване на производствената база и ще продължи активно да работи по модернизацията на сградата и съоръженията във Видин.

По неговите думи предстои да започнат и поетапни дейности от есента, касаещи ремонт в хладилните помещения и складовете, преасфалтиране на алеите, отвеждащи към цеховете и паркинга пред административната сграда. Министърът на икономиката бе категоричен, че ще бъде насочена инвестиция в посока плавна подмяна на нова производствена техника за производство на свежи млека, краве масло и топени сирена. Той изтъкна, че във всички помещения в Производствената база във Видин са монтирани и подновени договори за поддръжка на климатици, витрини в магазина и цялото техническо състояние на камерите за готова продукция.

"За да постигне целите си за подобряване на материалната база и условията на труд в производството, "Ел би Булгарикум“ ще разчита и на европейско финансиране“, добави икономическият министър и обяви, че през следващата седмица предстои и оглед с технически лица относно подобряването на енергийната ефективност на сградите и намаляване разходите за електрическа енергия. По думите на министър Николов предстои да бъдат разгледани възможностите за преминаване на работния процес към енергия от фотоволтаични системи.

Д-р Петко Николов припомни и изпълнения поет ангажимент към синдикатите за увеличение на заплатите на служителите в производствената база във Видин с 10%, което влезе в сила със задна дата от месец май. Икономическият министър обяви, че през септември предстои нов разговор със служителите във Видин за повторно увеличение с допълнителни 20%.

Той припомни още, че продължава работа и за финализиране на преговорния процес между "Ел би Булгарикум“ ЕАД и "Мейджи“, с оглед гарантиране в максимална степен защита на правата на "Ел Би Булгарикум“ ЕАД и постигане целите на проекта за стратегическо партньорство между двете страни за създаване на съвместна научноизследователска лаборатория в София.

"По този начин ръководството на държавната компания ще насочи силите на екипа към постигане на нови цели, които да затвърдят заслуженото място на компанията в българската икономика“, изтъкна той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: