ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радка от Девня спечели MasterChef | ||||||
| ||||||
Радка Булман е на 37 г. от Девня. Живее в Австрия и е касиер. Работила е като чистачка на 4 места. Женена е за австриец и гледа бебето си, а най-голямото й удоволствие е да гледа кулинарни предавания. Влиза в MasterChef, за да покаже какво може в най-голямата кухня в България, а след това да отвори рибен ресторант във Варна или София. На финала на кулинарната надпревара в трибой се изправиха Лора, Радка и Николай. Тяхната задача беше да приготвят тристепенно меню от предястие, основно и десерт. Времето, което шеф-готвачите Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу им отпуснаха за пазаруване, бе само 10 минути. За всяко едно ястие пък те получиха по един час. Преди старта на първи кръг 26-годишната красавица от Добрич даде заявка, че ще "разведе журито из България“ с менюто си. За предястието си тя почерпи вдъхновение от Добруджа и опита да смае журито с филе от калкан и алтернативна картофена салата. Рибата й обаче се оказа недобре сготвена. Радка, която е участникът в този сезон попадал най-много на елиминации и готвила цели 45 пъти, също представи чиния с дъх на морска сол. Тя приготви миди Сен Жак с панакота от бели аспержи. Журито бе категорично, че тя е израснала много от старта на кулинарната надпревара, съобщава "Монитор". Николай, който наскоро е завършил медицина, обяви, че ще срещне науката с изкуството. 24-годишното момче от Враца взе смело решение – да използва продукти, които хората са свикнали да изхвърлят или не познават, а презентацията му беше "сателитна“. В чинията му имаше дроб, момица и риба. Журито прецени, че като цяло идеята му е много интересна, но трите вкуса не си подхождат един с друг. За основно Радка заложи на еленско бон филе и канапе от пащърнак със сотирани гъби, а изненадата й в чинията беше пържен мъх от бор. При поднасянето тя опуши ястието с дървени стърготини и добави трюфел. "Презентацията ти е умопомрачаваща. Това е пиршество за моите сетива“, категорична бе шеф Роу. Шеф Токев намери ястието достойно за ресторант със звезда "Мишелин“, а шеф Михалчев също не спести комплиментите си. Лора трансформира рецепта за гювеч от родния си край в модерно ястие – свински врат върху канапе от карамелизирани ябълки и крем от ядка на кайсия с конфитюр от сини сливи. Шеф Силвена Роу определи ястието за "най-добрата солена чиния“ на Лора за цялото състезание. Николай пък се спря на агнешко бон филе и агнешки мозък, глазиран във ферментирали боровинки, гарнирани с пюре от бланширана коприва. Десертът, с който Лора реши да завърши менюто си, е грис халва с биволско мляко и българска роза. Николай избра да приготви ганаш от манатарки и черен шоколад, сладолед с рози, пуканки от свинска кожа и пукащи бонбони от кисело мляко. Радка продължи с темата си "Земя“ и направи "вулкан от шоколадови бонбони“ с няколко различни вкуса. Всеки от финалистите в Masterchef получи подкрепата на най-близките си на терен. Лора аплодираха майка й, баща й и нейният приятел. Николай готви под зоркия поглед на своята майка и най-добрия си приятел. Най-голяма свита поддръжници приветства победителката Радка. В кухнята се появиха съпругът й Торстен с дъщеричката им Марта, както и нейната сестра със семейството си. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:Всички | Само на регистрирани | Моите | На приятелиПокажи и всички отговори
на 29.05.2019 г.
+1
на 29.05.2019 г.
+1
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Какви са задължителните стъпки преди да сложим маратонките в пералнята?
14:44 / 30.10.2024
Пожар вдигна благоевградските огнеборци на крак рано сутринта
09:42 / 30.10.2024
ТИР се запали в Кресненското дефиле
09:33 / 31.10.2024
Банско е сред световните топ туристически дестинации за 2025 г.
08:52 / 30.10.2024
МС одобри строеж на болница за рехабилитация в Банско
14:20 / 30.10.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета