Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ресторантьори: Загиваме, ако въведем тази забрана
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:32 / 09.10.2024Коментари (6)231
©
С мотив, че ще унищожи туризма и ще фалира ресторанти и кафенета, български хотелиери и ресторантьори се обявиха срещу предложението да се забрани тютюнопушенето на открито.

“Ние по принцип подкрепяме ограничаването на тютюнопушенето, но в случая се касае за нещо много по-различно и агресивно.

Ние сме индустрия на гостоприемството, което значи, че хотелиерството и ресторантьорството зависят от своите клиенти. А забраната ще намали клиентопотока в пъти." Това заяви пред “Труд news" Атанас Димитров, зам.-председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

“Имаме един легален продукт, върху който се начисляват съответните данъци, такси, акцизи, цигарите са законни и е логично на местата в откритите зони за развлечение и забавление да се пуши", заяви още Димитров.

Припомняме, че ЕК планира да намали консумацията на тютюн с 30% до 2025 г. и да създаде “поколение без дим" до 2040 г., като забрани пушенето на повече места на открито.

Препоръката ѝ включва спирки, паркове и детски площадки, тераси и открити пространства към ресторанти и заведения. Забраната да важи и за вейпове и устройства за нагряване на тютюн.

“Това абсолютно не трябва да се случва. Има много пушачи клиенти в заведенията. При тази обстановка, ако въведем забраната - ресторантите и кафенетата загиват тотално.

Никой няма да влезе. Не можем да лишим хората от всичките им привички", заяви Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА. Той заяви, че секторът е готов на сериозен отпор и дори бунт, ако мярката се въведе.

Поради напрежение в сектора и в Германия, министърът по европейските въпроси Манфред Пенц на Хесен заяви: “Това прилича на налагане на пушачите да носят бронирани доспехи и просто отива твърде далеч." По думите му това вече прилича на тормоз.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Евргейският съюз да го духа ! Скоро ще излезем от това недоразумение.
+1
 
 
другарчетата от ХЕИ да наминат към кафене *Тоскана* на улица *Генерал Никола Иванов* 10,съвсем близичко е до тях - там ЦЕЛОГОДИШНО се пуши в уж отвореното пространство,което пък ВИНАГИ е със здраво закепенчени витрини!На коя мутра е то и колко плаща на другарите от ХЕИ?!?
+6
 
 
заведенията са за да се нахраниш и да прекараш известно време в приятна компания а не разни пристрастени които не могат 20 мин без цигара да ти димят на 2 метра от теб било то и на открито
Сподели какво ново....
на 09.10.2024 г.
+3
 
 
Чудесно! И без това има твърде много кафенета и места за губене на време.
+6
 
 
Рев и не плащане на данъци! Това е туризма в България. Да им сложат 25% ДДС и да се приключва с тези крадци. Все им е малко и все им е трудно...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Процедурата за избор на нов главен прокурор
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зърнената сделка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: