Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Родилка почина след 42 дни болка, борба за живот и липса на диагноза
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:30 / 27.10.2011Коментари (0)668
Агенция "Медицински одит" започна проверка в четири от най-големите столични болници. Причината е смъртта на 19-годишна родилка, която в продължение на 42 дни се бореше за живота си, без нито един лекар да може да й постави диагноза.

Когато бебето се ражда, майка му Деяна е щастлива и в добро здраве. След изписването й от "Шейново" обаче вдига температура. Бърза помощ констатира неразположение, изписват обезболяващи. Роднините не предполагат, че в следващите дни четири болници ще си прехвърлят стенещата от болка Даяна и че днес ще трябва да я погребат.  

Момичето ражда, без да плати за избор на екип в "Шейново". Казала, че е здрава и това е ненужен разход. Непосредствено преди раждането обаче лекарка в болницата задала следния въпрос: "А, имате ли избор на екип?! И какво чакате още?!".

Така Деяна не си плаща и я изписват, както твърдят в медицинското заведение - здрава. Първата болница, която я приема след това е Инфекциозна, която констатира, че родилката задържа вода. Следват дълги часове разкарване с линейка, защото лекарите казват, че не могат да се справят.  Има обаче нов проблем - никой не иска да я приеме.

В крайна сметка Деяна е приета в "Пирогов". Направена й е спешна операция, в която от нея изтичат десетки литри вода. Следва кратко стабилизиране и приемане в Александровска, където постепенно органите отказват със същата бързина, с която лекарите непрекъснато менят диагнозите.

Всички твърдят, че е сепсис, но с неясен произход. Спират бъбреците, матката и е извадена, накрая отказват белите дробове. Последно е сърцето. Даеяна почина рано сутринта в понеделник.

И тъй като няма диагноза, е назначена проверка от "Медицински одит". От "Шейново" отказаха коментар, докато тя не приключи. Същото заявиха и от Инфекциозна, Александровска и "Пирогов".

Искрено се надявахме да не се наложи да ви разказваме тази история. Майката на родилката обаче се обърна за помощ към нас, в момента в който никой не искаше да приеме дъщеря й.  Очакваме резултатите от проверката.

Източник: btv






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: