Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роми изнасилиха и убиха майка на полицай
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:10 / 24.11.2011Коментари (0)367
Група роми, които обикалят с каруца района на Кооперативния пазар и плувния комплекс в "Люлин", са вероятните извършители на жестокото убийство на 68-годишна жена. Това е основната насока на разследването на зверското убийство, което стана във вторник вечерта, научи агенция Стандарт Нюз. По неофициална информация заподозрените са мъже, които събират вторични суровини, празни бутилки и отпадъци.

Малко след 20 ч във вторник те проникнали в двора на 68-годишната Георгена, за да отмъкнат акумулатор от стар "Форд Фиеста", паркиран вътре. Жената чула шум и излязла да види какво става. Щом видяла крадците, тя се развикала за помощ. Мястото е залепено зад луксозен бизнес център, който е до трамвайната линия на осмицата. В близост има и голяма бензиностанция. Никой обаче от работещите там не е чул нищо. Крадците набързо запушили устата на жената и я натикали обратно в дома й. Вътре в къщата първо я изнасилили, а след това я пребили с твърд предмет, вероятно дървен кол, показват първоначалните данни. От местопрестъплението са иззети биологични следи, проверяват се и видеозаписите от камерите на бизнес центъра и бензиностанцията, които е възможно да са заснели оттеглянето на извършителите. Жената е намерена мъртва, малко след 21 ч от сина й Димитър, който е полицай. Той се прибирал от работа и видял, че входната врата е разбита, влизайки вътре, заварил безжизненото тяло на майка си в локва кръв.

"Не мога да повярвам, че са й посегнали. Тук минават всякакви плюнки. Днес, като се разбра, нито една каруца не сме виждали, а иначе постоянно обикалят и само се чудят какво да откраднат", сподели пред агенция Стандарт Нюз чистачката от бизнес центъра Марийка Кръстева. Тя обясни, че Георгена, която всички наричали Генка, живеела сама, но синът й я посещавал често. Имала и дъщеря, която била в Гърция и през лятото ходела там, за да й помага. "Беше готвачка във Военна болница, оттам се пенсионира. Тук гледаха животни с мъжа й, но след като почина, тя си се справя самичка. Оперираха я наскоро от базедова болест, имаше проблеми и с краката", обясни съседката й.

Хората в района са потресени. "Край къщите около спортната зала е тъмно като в рог. Постоянно стават нападения, цигани обират жени и изнасилват момичета. От тук минават много хора, от метрото се прибират напряко към Кооперативния пазар. От общината обаче така и не сложиха осветление", гневеше се друг жител на квартала.



Източник: standartnews






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: