Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СИМ картите издали убийците на Юри Галев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:50 / 26.07.2010Коментари (0)168
© Blagoevgrad24.bg
Разследването на убийството на Юри Галев е тръгнало в правилната посока, след като е била установена собствеността на голяма част от телефонните карти, използвани от групата. Така се е стигнало до човека, закупил картите, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който участва в кръгла маса "МВР година по-късно - реалност и перспективи". По думите му с въвеждането на задължителната регистрация на потребителите на предплатени сим-карти се е подобрила работата на МВР.
Практиката е била хиляди карти да се регистрират от един човек, който не ги използва. Само за един от мобилните оператори, например, има около 2,5 млн. анонимни предплатени карти. Цветанов допълни, че към момента доказателствата срещу задържаните в акция "Килърите" са достатъчни. "Да се надяваме, че съдът ще ги вземе пред вид, и след постоянното им задържане, разследването да продължи", коментира министърът.

Той заяви, че "действията на МВР не се аплодират от престъпните групи", а организираната престъпност в момента е поставена "в по-друга ситуация и среда". Цветанов отбеляза, че година след задържането на "Наглите" в страната няма отвличания. Ревизията на кримиконтингента, която ведомството започна миналата година, е изброила 1269 души, занимаващи се с престъпна дейност. 209 от тях са ръководителите на организирани престъпни групи, каза Цветанов.

"За пръв път знаем кои са ръководителите на групите и това се дължи на усъвършенстваната координация на информацията", добави той.

От "приведените в известност" 1269 души задържани под стража са 46, под домашен арест са 7, с мярка "подписка" са двама. Има повишаване на регистрираните и разкрити престъпления за периода след август 2009 г., допълни Цветанов. По думите му е тревожна тенденцията престъпниците да получават присъди, които не отговорят на тежестта на извършеното. Така не осъзнавали какво са извършили и след промяна на мерките им за неотклонение отново се връщат към престъпленията.


Източник: Dnes






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: