Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шестима роми потрошиха патрулка на ченгета след среднощна гонка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:40 / 06.04.2011Коментари (0)239
© МВР
Близо час след полунощ днес на ж.п. прелез "Казичене" служителите от автопатрул на Магистрална полиция подали сигнал със "Стоп" палка към пътуващ по околовръстния път лек автомобил "Опел Астра" с монтанска регистрация. Шофьорът обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и подкарал колата към с. Лозен. По време на гонитбата беглецът дори направил опит да избута служебния автомобил извън пътното платно, съобщават от пресцентъра на МВР. Подминавайки разклона за селото, "Опел"-ът се насочил към КПП 52, където служители на реда, алармирани от своите колеги,  предприели заградителни действия. Въпреки взетите мерки, водачът на преследвания автомобил отново опитал да изблъска полицейската кола от пътя.

Бегълците дори хвърлили паве по патрулката, в резултат на което предното й стъкло било счупено. Нарушителите преминали през загражденията и се отправили в посока с. Панчарево. За да бъдат предотвратени по-сериозни последствия и с цел по-бързото им задържане, служителите произвели предупредителни изстрели със стоп-патрони във въздуха. В района на ул. "Самоковско шосе" автомобилът-беглец бил спрян. Пътуващите в него - 18-годишните А.М., Б.Б. и И.Б., както и три 16-годишни момчета, и шестимата от Самоков - отново направили опит да се измъкнат от полицаите. Те побягнали към гористата местност край пътя в опит да се скрият, но били заловени.

При задържането момчетата оказали съпротива, което наложило използването на помощни средства. При последвалата проверка станало ясно, че шофиралият колата А.М. е неправоспособен. Младежът бил тестван с техническо средство, което показало, че е управлявал колата след употреба на алкохол.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група към СДВР. Извършен е оглед и са иззети веществени доказателства. За щастие при инцидента няма пострадали служители или граждани.
Шестимата бегълци ще останат в ареста за срок до 24 часа. На А.М. е съставен и акт за установено административно нарушение. По случая е започнало досъдебно производство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: