Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандално! Антимафиоти в акция се щракали за спомен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:40 / 27.04.2011Коментари (0)242
Скандален видеозапис разбуни духовете в съдебната зала по време на делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар на Министерство на финансите Тенчо Попов. Полицаи от ГДБОП с качулки на главите сядат на диванче в офиса на Попов по време на ареста му и си правят снимки за спомен.

Двамата кръстосват крака върху диван и вдигат палци нагоре, като правят различни знаци. Снима ги с фотоапарат операторът на МВР, който иначе с камерата си заснема цялата акция, която в последствие бе излъчена от пресцентъра на вътрешното ведомство. Преди това Попов е проснат на земята, като единият от маскираните го е настъпил с крак.

На кадрите се вижда още самото нахлуване на полицейските сили, които разбиват вратата, след като тя е затискана от една от секретарките в офиса. Тенчо Попов пък е блъснат с главата напред в стената, а след това повален с ритници.

Видеото бе представено от защитата в днешното съдебно заседание. Записите са от охранителните камери в офиса на Попов. На кадри от друг запис, предоставен от ВКП се вижда как антимафиотите нахлуват във ВМА, където Николай Цонев е на медицински преглед. На тях добре се открояват думите на зам.-градския прокурор на София Роман Василев, който казва "Тъй като сте абсолютен престъпник, долу на земята".

"Това е нещо, което трябва да заинтересува главния прокурор, ако има отношение към законността, а за професионализма на тези служители на МВР говори достатъчно фактът, че в кантората има голям надпис, че обектът е под постоянно видеонаблюдение, но въпреки това те са продължили с действията си", коментира адвокатът на Цонев Васил Василев.

Наблюдаващият прокурор по делото Божидар Джамбазов  поиска записите да бъдат изпратени на главния прокурор Борис Велчев и на главния секретар на МВР Калин Георгиев, който да предприеме действия срещу провинилите се служители. Бившият военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов са обвинени в предлагането и даването на подкуп, за да се уреди дело свързано с поръчка за комуникационни съобщения за нуждите на армията "Странджа 2".

Източник: standartnews






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: