Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скъсани на психотест благоевградски митничари сигнализират за нагласен изпит
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:16 / 04.06.2010Коментари (0)729
© Blagoevgrad24.bg
Бивши митничарки от Благоевград, скъсани на конкурса за служители в "Пътни такси" към Митница Югозападна, са авторите на депозираните в Агенция "Митници" сигнали, че изпитът е бил с предизвестен край - предварително се знаело кои 14 от общо 315-те явили се ще го спечелят.

Според жалбоподателките изискванията на теста за интелигентност били прекалено завишени и подхождали за филолози, комисията "изяла" половин час от времето за решаването на повечето от кандидатите, защото раздавала теста прекалено бавно, и до момента никой от агенцията не иска да даде на скъсаните собствените им тестове за интелигентност и психическа пригодност, та да проверят къде са сбъркали. Последното бившите митничарки тълкуват като доказателство, че конкурсът е правен "за наши хора".

Промъкващите се из медиите и форумите мнения в подкрепа на тази жалба вбесиха шефа на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов и преди да замине за Холандия, той обяви в интервю пред столичен вестник, че в Благоевград на теста са се явили изключително неграмотни кандидати, правещи по 12 грешки в изречение.

Според ген. Танов 80% от мераклиите за служба в "Пътни такси" са с фалшиви дипломи, защото в противен случай е невъзможно да имат оценка по математика 3, а по висша математика - 6.

Това била причината от 315 кандидати само 42-ма да издържат теста за интелигентност, уточнява Танов.

Според него за 4 от кандидатките компютърът на психолозите отчел "високо скала на лъжите", след като обработил психотестовете им.

Програмата е направена при 80% засечени неверни отговори да отчита, че кандидатът е лъжец и има склонност към корупционно поведение. Всичките 4 кандидатки са бивши служителки в "Пътни такси" и са от Благоевград, твърди генералът. Според него те са и авторки на жалбата в агенцията и стоят зад голяма част от вътрешната за Митница Югозападна информация, която през последните 2 седмици залива медиите.

4-мата с анулирани тестове поради 100% лъжи наистина са от Благоевград, но единият е мъж и е извън системата, 2 от жените са бивши служителки в "Пътни такси", едната бе съкратена миналата година от самата митница, коригира леко шефа източник от Агенция "Митници", запознат с работите на кандидат-митничарите. Той уточни, че няма право да съобщава имената им, защото информацията е злепоставяща и всеки от скъсаните може да заведе дело за клевета, а после в съда авторите на психотеста трябва да доказват недоказуемото - че някой "има склонност към корупция".

Назначението на 14-те кандидати, които единствени успели да прескочат теста за интелигентност и този за психопригодност, ще стане следващия вторник, когато ген. Танов се върне в България. Дали е просто съвпадение, че точно 14 са и свободните места в "Пътни такси", не е ясно.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: